Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 20 sty 2007, 20:32

Juventus po dobrym meczu pokonał Bari 4-2. Piękny jubileusz Del Piero :) Ehh brakuje słów na określenie kariery tego Pana. Chciałoby się tylko głośno krzyknąć Grazie Alex, grazie!! :] Wystarczy przytoczyć kilka cytatów dotyczących Alexa:

'Myślisz Juventus, mówisz Del Piero' - Lippi

'Oliver Bierhoff na boisku używa swojej siły i skoczności, Ronaldo szybkości, Rivaldo techniki, za to Del Piero mózgu' - Trapattoni

'Wierzę w mistrzów, a Del Piero jest mistrzem' - Capello (kłamał :P )

'Jest najwspanialszą osobą, jaką spotkałem w tym sporcie' - Canna

'Here he is, he is different from Zidane, he likes to play, he feels it in his soul; between he and the French, I stay with him.' - Maradona

'Del Piero is able to do certain things, that could seem extraordinary, but he does them like they were simple' - Ravanelli

I choćby ten z mojego podpisu :P

Wybaczcie, ale niektórych aż nie wypada tłumaczyć ;)

Długo możnaby wymieniać tytuły, jakimi może się poszczycić Del Piero.
5 (7 :P) scudetti, 4 Superpuchary Włoch, Puchar Włoch, Puchar Ligi Mistrzów (plus 3 finały), Superpuchar Europu, Puchar Interkontynentalny (piłkarz meczu), Puchar Intertoto, Wicemistrzostwo Europy 2000, Mistrzostwo Świata 2006 i kilka nagród indywidualnych jak tytuł najlepszego włoskiego piłkarza czy piłkarza roku do lat 21 i kilka innych ;) Chyba nic ważnego nie pominąłem ;)
Zaliczył 500 występów (do kolejnego rekordu brakuje 52) i zdobył 204 bramki dla Juve (śrubuje rekord wszech czasów). Imponujące :]

Dziękujemy Alex i czekamy na kolejny rekord :D

Co do meczu... Wreszcie dobra, efektowna i skuteczna gra. Wspaniały powrót Nedveda, z ogromną korzyścią dla drużyny. Aiii jak on wiele dla nas znaczy ;) Jak za dawnych lat, nasze filary :P Mecz Del Piero - bramka i 2 piękne asysty. Łezka się kręci, jak się ściskają z Davidem :lol: Szkoda 2 straconych bramek. Na samym początku i w końcóce :? Za tą pierwszą, to bym obrońców powiesił za... :P ale ważne, że nasz tercet zrobił co trzeba w ataku :] Chcemy oglądać więcej takich meczy!!
Kilka fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Włochy”