Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 20 sty 2007, 23:10

Dla mnie odejscie Hargreavesa latem jest prawdopodobne. Anglik juz nieraz podkreslal, ze chce przeniesc sie do ojczyzny. Wydaje mi sie, ze obecne dzialanie zarzadu to po prostu gra na zwloke i podbicie ceny odstepnego. O transferze w zimie nie moze byc mowy, bo i tak za duzo juz stracilismy. Nawet jezeli Owen odejdzie, nie wydaje mi sie, zeby trzeba bylo zakupic kogos na jego pozycje- jest Demichelis, Ottl, van Bommel moze dublowac te pozycje. Akurat strefe gry defensywnego pomocnika mamy bogato obsadzona.

Wzmocnienie skrzydel musi byc priorytetem, bo obecnie na tych pozycjach mamy najwieksze problemy. Najlepiej byloby sciagnac zawodnika, mogacego wystepowac na obu stronach pomocy. Jednak bedzie to bardzo trudne, tacy zawodnicy to obecnie rzadkosc. Bardziej potrzeba prawego pomocnika, lewego mozna wyciagnac z rezerw. Swego czasu duzo dobrego slyszalem o Florianie Müllerze, zawodniku obunoznym, mogacym wystepowac praktycznie na kazdej pozycji w linii srodkowej.

Inne transfery beda uzaleznione od ewentualnych oslabien, np. w razie odejscia Santa Cruza czy Pizarro, trzeba bedzie sciagnac jakiegos napastnika.

Wróć do „Niemcy”