Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 23 sty 2007, 23:24

Oczywiście wszyscy oglądali ten mało ciekawy mecz tak mało popularnej dyscypliny w naszym kraju, w superpowszechnej telewizji TVP Sport. Na regionalnej nie dało się puścić. Niesamowity problem. Pewnie przegrali z Wszechstronnym Konkursem Konia Wierzchowego lub innym hiperatrakcyjnym widowiskiem a la benefis Maryli Rodowicz [*]
Z wpisów z for internetowych wiem tyle, że Olsztyn miał już Jastrzębie na widelcu w 4 setecie, ale znów (mecz z Cze-wą) o sobie dał znac duet Pawłów. Podejrzewam, że nie jest winą tego pierwszego, że ten drugi nie skończył kilku piłek. No coż, ale nie bede nikogo krytykował bo meczu nie widziałem, ale Papke to nie jest już "armata" pokroju Wlazłego czy Gela.

Copra Piacenza jest zespołem najwyższej klasy i nie oszukujmy się, faworytem tego spotkania. O ile na poszczególnych pozycjach (konkretnie atakujacy Szymański vs Simeonow, czy środkowi Kadziewicz - Pliński vs Bovolenta - Cozzi) Jastrzębie wypada lepiej to drużynowo włosi beda na pewno bardziej zorganizowanii. Dodając jeszcze takie persony jak młodszy Grbic, Leo Marshall czy libero Sergio Santos Dutra to zwycięstwo jest mało realne. Ale... dochodzi aspekt słynnego jastrzębskiego "kurnika" w którym to nie takie tuzy przyjęcia jak Sergio nie wiedzały co się dzieje (wielkość sali i kolorystyka reklam). A Murek, Szymański, Pliński, Kadziewicz, Siezieniewski to akurat z zagrywki potrafią przygrzmocić. Trzeba podjąc walkę, bo Włosi przy natęzeniu spotkań w swojej lidze moga byc w pewnym okresie w słabszej dyspozycji.

Wróć do „Inne sporty”