Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: fala » 25 sty 2007, 11:02

Jarzinho pisze:PSG podpisało kontrakt z Marcello Gallardo, zawodnikiem przecetnym, ktory juz zreszta grał w Ligue1 w barwach Monaco i prezentwoał sie tam bardzo średnio.
Chyba nie wiesz o kim piszesz , bo takich bredni dawno nie czytałem .
W mojej głowie obraz Gallardo jest zupełnie inny niż ty przedstawiasz - kilkakrotnie był wybrany graczem miesiąca w Ligue 1 , a po zakończeniu sezonu był wybrany najlepszym graczem całej ligi .

Odnośnie innych transferów to warto odnotować moim zdaniem dobre posunięcia :
- Nantes - Barthez , Pieroni (Auxerre) - dobre posunięcie w obu przypadkach . Pieroni zapewnił 3 punkty dla kanarków w 20 kolejce .
- PSG - Gallardo (River Plate) , Le Guen - zmiana trenera była konieczna dla paryżan , widać poprawę gry w obronie .

Największe ubytki w tym oknie transferowym :
- Lens - mieli walczyć o LM , więc pozbycie się 4 graczy dziwi .
- Lille - jak zawsze Puel szuka nowych rozwiązań i jest w tym dobry .
- Nantes - przebudowa drużyny i pozbycie się graczy po fatalnej rundzie .
- Rennes - podobnie jak Nantes w przebudowie .
- St Etienne - niepotrzebnie pozbywa się rezerw , moga stracić szansę na puchary .

Wczorajsze rezultaty w Ligue 1 oceniam bardzo dobrze . Marseille z Riberym i Cisse jest naprawdę mocne . Lyon złapał lekki kryzys oby przeciągnął się on trochę dłużej a będzie jeszcze ciekawie ( przypomina mi się Liverpool za Gérarda Houlliera , po wspaniałym początku 12 meczach bez porażki , był kryzys i 12 meczów bez zwycięstwa ) .
Kończe bo czas nagli .

Allez OM .

Wróć do „Piłka nożna na świecie”