Ebi pisze:Zobaczmy jakie kluby zajmowały w ostatnich latach miejsca 3-4 w najlepszych ligach. Co mamy? Arsenal, Schalke, Werder, Roma, Inter, Valencia itd. Takich klubów miałoby zabraknąć w LM? I kto w zamian?
A ja podziwiam ludzi, którzy chociaż mają to nieszczęście, że urodzili się i mieszkają w kraju, gdzie wszyscy kochają piłkę nożną bez wzajemności, to potrafią wzbić się ponad jakąś małostkową polskość i popatrzyć szerzej. Z troską o poziom europejskiej piłki i kieszeń potentatów.lisek_chz pisze:No to, jeżeli pomysł ten wejdzie w życie to piłka nożna zrobi się taka nudna jak flaki z olejem.
W pełni podpisuję się pod tym:
Myślę, że można znaleść złoty środek, między przywracaniem mistrzów do Ligi Mistrzów, a nie kaleczeniem oczu mistrzem Kazachstanu. Bo obecny stan jest patologiczny. Ale niestety G-14 musi bronić swojej kasy. Jeśli hasła o wspomożeniu słabszych federacji nie były tylko hasłem wyborczym i dojdzie do jakiś działań... to raczej szybko zakończą się patem.girlfromipanema pisze:zmniejszenie liczby z 4 do 3 na początek to nawet nie takie straszne, fazy grupowej i tak w całości nie zobaczymy- a więc nie obejrzymy spotkań wszystkich wielkich klubów- a potem tak czy inaczej zaczynają się one wykruszać powoli, bo coraz mniej miejsca.