Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 31 sty 2007, 14:04

Zgadzam się z Sawyerem co do Grygery. Nie ma sensu płacić teraz, skoro przyjdzie za darmo. Nie stoimy pod ścianą, a każdy grosz jest na wagę złota :P

Jeśli chodzi o Didiera, to od początku nie byłem aż takim zwolennikiem jego trenerskiego talentu. Obawiałem się, że będzie troche jak Mancini w Interze :roll: Juventus nie jest klubem, w którym trener powinien uczyć się fachu, to nie szkółka trenerska. Uważam jednak, że były dwie opcje i jedną trza było wybrać zaraz po degradacji.
1. Zaryzykować i zaufać DD, że ten odbuduje potęgę Juve. Dać mu czas na budowę drużyny, wzmocnić sie i walczyć o scudetto. Ale to ryzyko, wiadomo dlaczego...
2. Od razu zatrudnić doświadczonego trenera, który będzie miał koncepcję, pomysł, wiedzę, umiejętności i nie zawracać sobie głowy młodym, niedoświadczonym DD, który na dobrą sprawę nie trenował jeszcze wielkiego klubu.
Nasi działacze podjęli decyzję nr 1. Czy była to decyzja trafna, pokaże przyszłość. Jednak zwolnienie DD po tym sezonie, zanim jeszcze zaczął realizować swój plan, byłoby głupotą (no chyba, że Lippi :D ). Chcecie dobrego, doświadczonego trenera?? To trza go było zatrudnić przed sezonem :P A nie teraz znowu wymieniać trenera, zawodników i zaczynać wszystko od nowa :roll:

Denerwuje mnie natomiast inna sprawa... Mianowicie pewnego rodzaju pasywność na rynku transferowym. Mamy przecież Grygere, Hasana- powiecie :P Ale przecież nie są to piłkarze, na których wszyscy czekamy... Nie są to piłkarze, którzy mają rozbijać w pył obronę Milanu i parować ataki Interu :P Niby mamy jeszcze czas, ale... Zawodnicy chcą już teraz gwarancji. Nie można zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, bo od tego zależy przyszłość takich piłkarzy, jak Gigi, David czy Camor. IMHO zarząd już teraz powinien bardzo zdecydowanie działać w tym kierunku, by wzmocnić się naprawdę solidnymi piłkarzami. Przecież Liverpool sprzątnął nam Mascherano sprzed nosa :? Mam wrażenie, że działacze za mało się starali... A ciężko będzie teraz znaleźć zawodnika takiej klasy za tak niską cenę :roll:

Wróć do „Włochy”