Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 31 sty 2007, 22:01

Naleśnik nie miałem na myśli, że zmiana trenera wpłynie na zmianę zawodników... :P W tamtym zdaniu chodziło mi o dwie różne sprawy nie mające ze sobą wiele wspólnego ;) Ale nawiązując do samych zawodników, to wiadomo, że potrzebujemy wzmocnień. Z tym co mamy, nie powalczymy o puchary, a już na pewno nie o scudetto, ale sprowadzenie zawodników takich jak Grygera czy Hasan, zainteresowanie Saviolą i innymi, to jest już część koncepcji Pana DD, bo przecież zarząd nie działa na własną rękę, tylko jakoby z 'polecenia' trenera. Nowy trener znów będzie potrzebował czasu. Czasu, którego nie mamy, jeśli nie chcemy tracić kolejnych zawodników i kolejnych milionów. Zaufaliśmy Didierowi i tego trzeba się trzymać. Decyzja, o której pisałem wcześniej, została podjęta ;) Zmiana trenera = prawdopodobnie stracony rok. No i dlatego też nie możemy sprowadzić tylko 'zapchaj-dziur', a powinniśmy zainwestować w kilku klasowych grajków. Mam nadzieję, że to nastąpi w lecie :) Moim zdaniem, obecnie naprawdę pewne miejsce w składzie ma piątka zawodników, wiadomo kto ;) (no, może jeszcze Balzaretti, Chellini pokazali, że potrafią grać przyzwoicie i pewnie by sobie poradzili) Jeśli chcemy walczyć o najwyższe cele na wszystkich frontach, to resztę i tak wypada wymienić w bliższej lub dalszej przyszłości, Bo Boumsong, Kovac, GG i jeszcze kilku innych, z całym szacunkiem, nie są raczej w stanie konkurować z europejskimi czy też włoskimi potęgami. Pamiętajmy, że nowy trener będzie potrzebował czasu, którego nie mamy.

Wróć do „Włochy”