Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 02 lut 2007, 1:29

Czy byłaby dobrym posunięciem?? To zależy jak na to patrzeć. Moim zdaniem nie byłaby ;) Fakt, to dużo kasy, ale Juventus raczej nie jest klubem, który musi desperacko sprzedać najlepszego gracza, by kupić innego ;) Jak juz napisałem w poprzednim poście, działacze mają pewien plan. Plan, do którego realizacji potrzebni są piłkarze takiej klasy, jak Buffon czy pozostali Mistrzowie Świata i którego założeniem nr 1 jest zatrzymanie tych piłkarzy za wszelką cenę. Buffon, jest to gracz z ogromną charyzmą na boisku i jego obecność ma ogromny wpływ na pozostałych zawodników, także tych młodych. Wystarczy, że puściliśmy Wodza- Cannavaro :P W Serie A będzie bardzo trudno i działacze moim zdaniem nie polecą tak perfidnie na kase, bo stracą i tak mocno poszarpane zaufanie kibiców oraz piłkarzy ;) pokuszę się o stwierdzenie, że jego odejście oznaczałoby praktycznie odejście Davida i Camora, a kasa nie miałaby już znaczenia. Gigi jest nam po prostu bardziej potrzebny niż te 60mlnów :P Takie jest moje zdanie na temat transferu Buffona i mam nadzieję, że działaczy też. Do tej pory to właśnie dają nam- kibicom- do zrozumienia :)

Wróć do „Włochy”