Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 02 lut 2007, 19:58

John Travolta pisze:Silvestre podpisał niby nowy kontrakt, ale na jego miejsce juz czeka Pique, ja osobiscie straty Sylwka żałował nie będe.
Wydaje mi sie ze Bale przyjdzie w lato, wtedy sytuacja Heinze bedzie niewesoła bo Evra raczej na dobre go wygryzł ze składu.
Brownowi konczy sie kontrakt, na jego miejsc czycha zas Evans który zbiera w Sunderlandzie swietne recenzje.
Dodatkowo pewne miejsce w składzie AV ma Bardsley, ale on raczej czeka na miejsce po Garym.
Chyba nikt z nas nie bedzie zawiedziony, jesli Tweety opuści Untited w najbliższym oknie. Mikael podpisał w sierpniu kontrakt, który wiąże go z klubem do 2009 r. Ciekawe czy było to tylko przedłużenie kontraktu by zarobić jakiekolwiek pieniądze za zawodnika, czy Ferguson widział w nim wartościowego zmiennika. Moim zdaniem w tej chwili Silvestre jest zawodnikiem zbędnym i prawdopodobnie jego nazwisko zajmuje pierwsze miejsce w gronie osób mających opuścić United w najbliższym czasie.

Brown jest ważnym zawodnikiem, wartościowym zmiennikiem Vidy czy Gaza. Taki zawodnik to skarb i z nim niechciałbym sie rozstawać. W dodatku to wychowanek, kochający grać na Old Trafford, a do takich piłkarzy mam szczególny sentyment. A z tym jego kontraktem to nie wiadomo. Słyszałem, że Wes ma chyba jeszcze ważny kontrakt do czerwca 2008r. O mam: „Mój kontrakt wygasa w 2008 roku i chciałbym zakończyć moją karierę w United" - Brown. Wątpliwości rozwiane :D

Heinze natomiast stracił miesjce w pierwszym składzie na rzecz Evry. I wydaje mi się, ze nie będzie w stanie wygryźć Francuza. Szkoda, bo Gaby'ego bardzo lubię. Sam przyznaje, że chciałby zostać w klubie. Jednak kupno Bale'a mogłoby zniweczyć jego starania o pierwszy skład. Chociaż taki zawodnik jest potrzebny drużynie, bezwzględnie.

Wniosek: sprzedać Silvestre'a, zostawić Browna, a z Heinze poczekać, aż rozwinie sie sytuacja z Balem, a później dokonywać ruchów. W Evansie i Pique widzę parę znakomitych defensorów.

W niedzielę gramy trudny wyjazdowy mecz na White Hart Lane z Tottenhamem. Cieszy wiadomości, iż sir Alex ma do dyspozycji cały 22-osobowy skład z powracającym po kontuzji Saha :wink: Ciekaw jestem jak bedzie wyglądało zestawienie ataku. Nie sądzę, by zagrał Ole. Trzeba wykorzystać świetną formę Wazzy i to Wayne wydaje sie być pewniakiem do występu. Pytanie tylko kto bedzie jego partnerem - Henka czy Louis. Ze Szwedem Rooney coraz lepiej się rozumie, a Saha wraca głodny gry. Ja postawiłbym na Louisa, a w razie niepowodzenia w II części wprowadził Larssona. Liczę na trzy punkty. W ekipie Kogutów nie zagra King i Mido. Trzeba uważać na Lennona, Keane'a i Berbatowa.

GO, GO UNITED :!:

Wróć do „Anglia”