Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cudak
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Cudak » 06 lut 2007, 19:48

Mamy w końcu ciekawą sytuację w Bundeslidze, Bayern powoli stacza się na dno, bo to jest smutne, żeby taka drużyna zajmowała 4-te miejsce w Bundeslidze.
Bawarczyków wyprzedził już Stuttgart...
W meczu na szczycie Schalke nie dało szans Werderowi, co dziwi. Rozpaczliwa jest sytuacja Hamburga, który powoli idzie do drugiej ligi. Euzebiusz Smolarek ostatnio również pochylił swoje loty. Liga niemiecka jest dziwną ligą, bo rzadko się zdarza, by beniaminek zdobywał mistrzostwo, jak było kiedyś. Oczywiście jest też mnóstwo wspaniałych pojedynków.
Myślę, że Bayern będzie chciał naprawić to co zepsuł. Bo trudno tak grać jak gra obecnie w obliczu meczów z Realem!!!
Chciałbym, żeby Bayern przeszedł Real, a wiadomo, że Real może mieć nawet większy kryzys niż Bayern. I tu szansa przed Bawarczykami. Real przegrał z Levante.
Bayern Monachium, który jest moim ulubionym klubem, może się nie odnaleźć w zaistniałej sytuacji. Piłkarzom brakuje werwy...
Smutne to są dzieje. Smutne jest również to, że w Lidze Mistrzów została tylko jedna drużyna niemiecka. Jednak Platini chce zrobić swoje i od następnego sezonu, Włochy, Anglia i Hiszpania również będą miały tylko 3 drużyny w LM...
Bayern, jako moja ulubiona ekipa, powinien sobie radzić w każdej sytuacji, i nawet powołany w trybie natychmiastowym nowy trener Ottmar Hitzfeld nie zapewnił sukcesu, gdyż Bayern przegrał 0:3...
Ja się modlę do Pana Boga, aby Bayern przeszedł Real. Smutno mi się robi, kiedy Bawarczycy od wielu sezonów nic nie grają w LM.
Piłka to radosna sprawa, i radość z piłki powinni również wyciągać piłkarze Bayernu. Co się jeszcze działo w Bundeslidze? Otóż Magath miał iść ratować Hamburger. Polacy ostatnio nie zachwycają, a Borussia Dortmund gra w kratkę...
Piłka nożna to piękny sport, i tego oczekujemy od piłkarzy Bundesligi. Chociaż w niemieckiej piłce nie pozostał żaden drybler typu Andreasa Moellera, to mamy innych wyróżniających się zawodników. Tak czytając relacje z meczów Bundesligi, można dojść do wniosku, że obecnie w Bundeslidze dominuje gra ofensywna i szybkie wymiany piłek. Ja już z niecierpliwością czekam na następny sezon LM, kiedy to niemieckie kluby znów wystawią 3 przedstawicieli. Po prostu kocham Bundesligę. :)
Z ostatnich wydarzeń należy odnotować, że już jutro Niemcy grają ze Szwajcarią towarzysko...
I mamy już jeden spektakularny transfer, Hamit Altintop przenosi się do Bawarii.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2007, 20:03 przez Cudak, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Niemcy”