tak jest taki wzor. wynosi on roczne zarobiki pracownika. pisala o tym prasa sportowa i finansowa w europie wiele razy. polecam czytanie.mistyk pisze:Dudek zarabia 30 tys. funtow tygodniowo,a nie 80 tys. z tego co wiem.
A z Owenem to chodzilo mi o to, ze bardzo chcial odejsc. Mowil, ze nie chce juz grac w Bayernie,a mimo to klub nie puscil go bo ma wazny kontrakt.
Odnosnie tego, ze pilkarz moze zerwac kontrakt to chyba nie bylo jeszcze takiego przypadku w Anglii. A mysle, ze by byly, gdyby byla taka mozliwosc.
Jest jakis wzor na naliczanie tego odszkodowania czy jak? Bo wiem,ze jest tak w normalnych firmach, ale czy kwestii zrywania kontraktow pilkarskich nie reguluje Fifa, a nie prawo pracy?
A co do Alexa to podalem to jako przyklad. Bo to zazwyczaj Szkot najwiecej gada o takich sprawach, mimo iz nie zawsze ma o tym pojecie.
alex moze sobie gadac w meciach i tak nie zadnej mozliwosci podejmowania decyzji
dudek zarabia 80 tys funtow i o tym rowniez bylo glosno swojego czasu jako ze to dosc duza kasa jak na takiego przecietniak
z owenem h. to jakies wydziwianie bildow bo jakby chcial odejsc juz dawno by to zrobil. po prostu nie ma takiej sily ktora moze zmusic danego pilkarza do pozostania w klubie jezeli postanowi on inaczej. to nie sa niewolnicy.
ps - myslisz ze barca nie chciala zatrzymac np cesca? chciala ale angole wykorzystali prawo pracy. teraz zarzad barcy chce zrobic tak samo w przypadku lampsa i c.ronaldo (oczywiscie wg prasy)
wejdz w archiwum BO i poszukaj odpowienich newsow