Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Valencianista » 08 lut 2007, 14:26

Ayala odchodzi do Villarreal.Swego czasu napisałem,że jeśli odejdzie to bez wahania napiszę co o Nim myślę.Dziś jednak nie jestem już przekonany do słuszności ewentualnych bluzgów pod adresem el Ratona.A to dlatego,że przez ostatnie miesiące starałem się śledzić uważnie co dzieje się pomiędzy Nim,jego agentem Gustavo Mascardim,Amadeo Carbonim i Juanem Solerem.I cała sprawa jest dla mnie tak niejednoznaczna,że powstrzymam się z oceną Ayali (przynajmniej do momentu w którym nie pojawią się jakieś nowe informacje).

Ayala odchodzi,zatem po sezonie tracimy nie tylko bardzo dobrego obrońcę,a wręcz lidera :!: całej formacji defensywnej.W hiszpańskiej prasie już pojawiły się spekulacje dotyczące ewentualnego następcy Argentyńczyka.I tak mamy:Christiana Chivu (AS Roma),Daniela Jarque (Espanyol Barcelona),Alexisa Ruano (Getafe CF) i Jorge'a Andrade (Deportivo La Coruna).Ponoć na pierwszym miejscu listy Carboniego znajduje się Rumun.Nie jestem tym zachwycony.Spośród wymienionych piłkarzy w roli lidera widziałbym tylko Andrade.Choć i ewentualny zakup Alexisa byłby dobrym ruchem z naszej strony.
Pojawiły się także spekulacje prasowe dotyczące dwóch piłkarzy Ajaxu.Mianowicie Ryan Babel i Klaas Jan Huntelaar.Transfer jednego z nich uzależniony jest jednakże od pozycji jaką zajmiemy na finiszu rozgrywek (czy będzie to miejsce gwarantujące grę w CL).

A skoro przy jestem przy temacie celu i szans na koniec sezonu.Mamy na początku rundy rewanżowej bardzo dobrą sytuację wyjściową do ataku na mistrza :twisted: cztery oczka straty do lidera.W perspektywie mecz z Barceloną u siebie.A ponadto sposród wszystkich drużyn czołówki chyba najlepszy kalendarz rozgrywek.Ze wszystkimi drużynami czołówki gramy u siebie (poza Madryckim Realem).A to wobec sporego ścisku w czołówce może okazać się niemałym handicapem.

Siempre Amunt...

Wróć do „Hiszpania”