Mimo wszystko chyba mniej niż po Politechnice. Jakkolwiek podział był chyba taki: Skra, Jastrzębie, Olsztyn, Częstochowa tworzyły jedną grupę. Mostostal, Politechnika, Resovia. Ostatnią grupę tworzyły i tworzą drużyny, które będą walczyć o utrzymanie: Gwardia, Bydgoszcz, Radom.Yukasz pisze:Mam pytanie do czehera i pozostałych osób tzw ekspertów tego sportu - czego przed startem ligi spodziewano się po Resovii Question Ja osobiście myślałem że czołowa czwórka PLSu nie będzie zagrożona a jak pokzały dwa wygrane mecze tej drużyny z Jastrzębiem i Olsztynem w Reszowie na czele z KJ mogą być zadowoleni z postawy zespołu. Co prawda wątpię aby Resovia dotarła do półfinału ale chyba tworzy się niezły zespół który w niedalekiej przyszłości może pokonać w/w drużyny w decydującej części rozgrywek
Jakkolwiek cieszy mnie to, że Resovia walczy to nie wierzę w jej awans do czołowej 4. No chyba, że trafią na Częstochowę, moim zdaniem najsłabszy zespół z wielkie 4. Ładnie to wszytko wygląda - stabilna drużyna, dobrzy gracze. Wyniki z wielką 4 dają do myślenia 0 + 3 + 2 + 1 = 6 / 12 pkt. Skra dla porównania zdobyła na wielkich 5/9 pkt - czyli więcej procentowo, ale nie znowu tak radykalnie więcej.
Podsumowując nie wierzę, w awans Resovii do pucharów europejskich. Może za rok ( o ile zapowiedzi nie okażą się czczymi przechwałkami co do silnego sponsora).