Seriale

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 10 lut 2007, 14:14

Co prawda wznowiono już PB i Lost, ale dobrych seriali nigdy za wiele. Tym bardziej, że u nas w TV nic ciekawego nie puszczają:
Obrazek
filmweb.pl pisze:Produkcja firmy Warner Bros. TV opowiada losy fikcyjnego komediowego show Studio 60 (podobnego swoim formatem do Saturday Night Live) borykającego się ze spadkiem oglądalności oraz załamaniem nerwowym producenta wykonawczego, do którego doszło na wizji. Członek zarządu Jack Rudolph (Steven Weber) oraz szefowa sieci Jordan McDeere (Amanda Peet), by ocalić program, postanawiają wprowadzić "świeżą krew" w postaci nowych scenarzystów (w tych rolach Matthew Perry jako Matt Albie oraz Bradley Whitford jako Danny Tripp).
Obrazek

Jak do tej pory obejrzałem 4 pierwsze odcinki i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba. Różni się troche od innych seriali. Na Studio 60 zwróciłem uwagę głównie przez osobę Matta Perry'ego, znanego z roli Chandlera w "Przyjaciołach". "Studio" jest innym serialem niż Friends, już z racji tego, że jest to kategoria "drama". Jednak pojawia się humor i jest go dość sporo. Trzeba przyznać, że jest on wysokich lotów, a ujawnia się głównie w dialogach. Poza Perry'm z takich bardziej znanych aktorów gra tutaj też Amanda Peet (np. "The Whole Nine/Ten Yards") oraz Steven Weber (znany z serialu "Skrzydła"). Polecam, niech moc będzie z Wami i oglądalność Wam rośnie!

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”