tak samo jak oczywiste było, że Rosjanie powalczą o wysoką lokatę i kataklizm w postaci upadku Rosjanina się przytrafił.franz pisze:To akurat bylo oczywiste tylko jakis kataklizm mógł zabrac Austryjakom zwyciestwo
Zgadza sie, że ciezko się typuje skoki, ale co poradzić, sa inne dyscypliny, choćby piłka nożna
Dziś do mnie dotarło, ze Ammann może zostać MŚ. Wcześniej jakoś nie widziałem go w gronie ścisłych faworytów do tytułu.
W ogóle ciązko będzie wytypowac mistrza. Pomijam już fakt, że wiatr i ogranizatorzy mają wpływ na wyniki. Niorac pod uwage samą tylko formę zawodników:
Małysz - wydawało się, że jest w znakomitej formie, okazało się, że niekoniecznie, bo wczoraj, nawte jakby skakał w podobnych warunkach co Jacobsen - to pewnie wygrałby Norweg,
Jacobsen - skacze znakomicie, ale też czasem przytrafiają mu się słabsze skoki, jak kazdemu, nie wiadomo jak sobie poradzi z presją na MŚ.
Ahonen i Hautamaeki - nie wiemy co prezentują, czy podczas tych kilku opuszczonych konkursów - doszli do wysokiej dyspozycji ? Wcześniej Janne tez skakał bardzo dobrze, jak teraz bedzie skakał jeszcze lepiej - może nagle wrócić w wielkim stylu
Ammann - jego dzisiejszy skok na 145 m dał mi do zrozumienia, że on może być czarnym koniem mistrzowst - jak zdobędzie 2 złota, to się wcale nie zdziwie.
Uhrmann - cały czas skacze badzo dobrze, czasem nawet kapitalnie, najlepszy z Niemców w tym momencie z dość dużymi szansami na sukces
Schliernzauer - jego największą wada jest brak dośiwadczenia. Formę ma znakomitą, ale skacze w kratke, potrafi oddac kilka słabszych, ale poprawnych skoków, by nagle wwszytskich przeskoczyć.
Zapomniałem o kimś ? Może Morgenstern wróci na czas i zdobędzie medal ? Może Kofler ? A może ktoś zupełnie nie brany pod uwagę ... Ljoekelosey
? Kuettel ??