Skoki Narciarskie

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 11 lut 2007, 21:21

Nie, nie uraziłeś mnie - ja po prostu tak się wypowiadam, 'ten mod tak ma' można by powiedzieć.
franz pisze:To akurat bylo oczywiste tylko jakis kataklizm mógł zabrac Austryjakom zwyciestwo
tak samo jak oczywiste było, że Rosjanie powalczą o wysoką lokatę i kataklizm w postaci upadku Rosjanina się przytrafił.
Zgadza sie, że ciezko się typuje skoki, ale co poradzić, sa inne dyscypliny, choćby piłka nożna :D

Dziś do mnie dotarło, ze Ammann może zostać MŚ. Wcześniej jakoś nie widziałem go w gronie ścisłych faworytów do tytułu.
W ogóle ciązko będzie wytypowac mistrza. Pomijam już fakt, że wiatr i ogranizatorzy mają wpływ na wyniki. Niorac pod uwage samą tylko formę zawodników:

Małysz - wydawało się, że jest w znakomitej formie, okazało się, że niekoniecznie, bo wczoraj, nawte jakby skakał w podobnych warunkach co Jacobsen - to pewnie wygrałby Norweg,
Jacobsen - skacze znakomicie, ale też czasem przytrafiają mu się słabsze skoki, jak kazdemu, nie wiadomo jak sobie poradzi z presją na MŚ.
Ahonen i Hautamaeki - nie wiemy co prezentują, czy podczas tych kilku opuszczonych konkursów - doszli do wysokiej dyspozycji ? Wcześniej Janne tez skakał bardzo dobrze, jak teraz bedzie skakał jeszcze lepiej - może nagle wrócić w wielkim stylu
Ammann - jego dzisiejszy skok na 145 m dał mi do zrozumienia, że on może być czarnym koniem mistrzowst - jak zdobędzie 2 złota, to się wcale nie zdziwie.
Uhrmann - cały czas skacze badzo dobrze, czasem nawet kapitalnie, najlepszy z Niemców w tym momencie z dość dużymi szansami na sukces
Schliernzauer - jego największą wada jest brak dośiwadczenia. Formę ma znakomitą, ale skacze w kratke, potrafi oddac kilka słabszych, ale poprawnych skoków, by nagle wwszytskich przeskoczyć.
Zapomniałem o kimś ? Może Morgenstern wróci na czas i zdobędzie medal ? Może Kofler ? A może ktoś zupełnie nie brany pod uwagę ... Ljoekelosey
? Kuettel ??

Wróć do „Inne sporty”