Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 13 lut 2007, 21:44

Sorry za 3 post z rzędu, ale siatkarska Polska żyje tzw. Wlazłygate. Na ten temat wypowiadali sie wszyscy. Niektórzy krytykuja, niektórzy się zgadzają. Brakuje tylko wypowiedzi prymasa, prezesa rady ministrów i mojej :D

Pewnie wiecie o co biega mniej więcej, więc nie będe się rozdrabniał. Włazły chce odpocząć przez LŚ, w razie innej decyzji gotów jest zbojkowtowac kadrę na wieki wieków. Fundamentalna sprawa dla mnie jest to, że takie rozmowy nie powinno się załatwiac przez media tylko w osobistym kontakcie. Media oczywiście maja swoją rolę w wyolbrzymianiu sytuacji, a trener tez człowiek. Despota (w dobrym tego słowa znaczeniu), bo despota ale pewnie darzą sie wzajemny zaufaniem, szacunkiem i mogą sie dogadać bez mediatorów. Bo cel jest jeden, dobro Polskiej reprezentacji, a przemyslane decyzje to obopólne korzyści. Ja osobiście dałbym odpoczac Wlazłemu. Grupe mamy na tyle przeciętną, że Gelu z Pryglem dadzą rade. A Wlazły odpowiednio wypoczety będzie nam potrzebny na wrześniowe ME i Pucharze interkontynetalnym (pierwsza kwalifikacja olimpijska, powinni nas zaprosić, ale pan Acosta [']). Wracając do Mariusza to ewentualny odpoczynek musi byc zaopiniowany złym stanem zdrowia (te słynne skurcze). Po tylko zły satn zdrowia może powodować przywileje dla zawodnika i trzeba wierzyć Wlazłemu, że tak jest.

Z ciekawszych rzeczy 22 osobowa kadra Włoch bez dwóch dotychczasowych etatowych, najlepszych rozgrywajcych: Valerio Vermiglio i Giacomo Sintiniego. Oj doszło w tej reprezentacji do tarć. Na innych pozycjach widac próby odmładzania, ale libero Vicini najmłodszy nie jest choć w statystykach libero wypada najlepiej.
http://www.siatka.org/?kibic.aktualnosc ... tkie.14688

Wróć do „Inne sporty”