Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 16 lut 2007, 12:15

fieldy pisze:nie mów tak - ostatnio było kilka afer, czy 'wpadek' i też nikt nie poruszał tych spraw. Wtedy ktoś pisał, że tyle się dzieje, a nikt nie porusza spraw.
Zdaje sie wtedy, kiedy Rokita wystąpił z tą konferencją.
Może nikt nie pisze, bo już rzygają ta polityką całą ? Ile można słuchac w kółko o tym, ze rząd jest najlepszy od 1989 ?
Bo zgaduje, że wczoraj też Kaczyński o tym wspomniał ? [nie widziałem konferencji]
Tak czy inaczej temat trochę swoją wypowiedzią rozruszałem.

Fieldy, rozumiem twoją argumentację, tylko pomyśl z drugiej strony jak ciągle się słyszy pod swoim adresem, że jest się najgorszym rządem - gdzie nie padają argumenty to w jakimś stopniu można czuć się usprawiedliwionym do mantrowania "jesteśmy najlepsi".
Ja osobiście nie wiem, czy można wskazać ten rząd jako najlepszy od 1989, wiem natomiast że nie potrafiłbym wskazać najlepszego. Możne to wynika ze zbyt małej wiedzy, albo tego że mam zbyt duże wymagania, ale nie oceniam aż tak źle - ba w porównaniu z powszechna krytyką moja opinia plasuje się wręcz jako superlatywy.

Największy plus to widzę w tym, że jest to rząd bez afer. Rząd który stara się rządzić a nie tylko administrować. Z ostateczną oceną jednak się wstrzymam do końca kadencji Kaczyńskiego. Jedno wiem na pewno - mimo, że to rząd "hamstwa i varcholstwa" - HIV to już wole taki, niż Milera .
makis pisze:Przeciez dobrze wiesz, ze sa powody, by krytykowac obecny oboz rzadzacy. Osobiscie nie uwazam siebie za, jak to ujal pan premier "opozycje totalna". Po prostu siedze z boku, obserwuje i oceniam. To, co widze nie bardzo mi sie podoba. Tyle. Jak napisal fieldy PiS ma swoje na sumieniu i oczywista sprawa jest, ze jest krytykowany, szczegolnie, ze wg zapowiedzi jego liderow, za jego rzadow mialo byc inaczej, lepiej. IMO nie jest, choc niektorzy staraja sie nam wmowic ze jest inacze

Mógłbyś konkretnie powiedzieć co Ci się podoba?

PS. Istnieje coś takiego jak totalna krytyka PiSu. Inna kwestia czy nie jest to po prostu krytyka rządu - jako strategia dziennikarska, jak by nie było to krytykujemy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”