Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 16 lut 2007, 12:32

bellus pisze:Tak czy inaczej temat trochę swoją wypowiedzią rozruszałem.
I to ci się chwali :wink:
bellus pisze:Fieldy, rozumiem twoją argumentację, tylko pomyśl z drugiej strony jak ciągle się słyszy pod swoim adresem, że jest się najgorszym rządem - gdzie nie padają argumenty to w jakimś stopniu można czuć się usprawiedliwionym do mantrowania "jesteśmy najlepsi".
Czy nie padają argumenty ? [choć też nie wiem, czy są zewsząd nazywani najgorszym rządem, pod względem afer chociażby ustępują dużo SLD]
Chyba było kilka 'rzeczy' które możnaby wytknąć rządowi, czy też obozowi rzadzącemu. Nie tylko PiS rządzi przecież.
Mamy smieszną koalicje, złożoną z polityków, którzy nawet bedac w tej koalicji razem - nie potrafią na siebie patrzeć. Przykład - Gilowska i Lepper.
Kaczyński kiedyś jechał po Lepperze aż iskry leciały - nawet jak przyjmiemy tłumaczenia premiera, że to było dawno, ze tak w polityce jest, że raz sie z kimś zgadzają, innym razem - nie. To jak wytłumaczyć wyrzucanie [już za tej kadencji] Leppera z rządu z wszystkimi epitetami [z obu stron] by po kilku tygodniach znów go zapraszać do wspólnego rzadzenia ? Dla mnie to jest cyrk, który przemawia na niekorzyść obozu rzadzącego. Jest to jeden z wielu przykładów, który pokazuje jak 'poważny' jest to rząd. A raczej jak jest niepowazny.
Za takie akcje [juz nie mówie, o aferach z taśmami, seksaferach, o komisjach neizgodnych z konstytucją, czy amnestii matruralnej - też oderwanej od rzeczywistosci] nalezy krytykować rząd. Bo im się należy.

Tez nie mówie, aby ich krytykować za wszytsko, bo jak ktoś coś madrego zrobi - to pochwalić by wypadało.
I nie potrafie odpowiedzieć, czy jest to najlepszy rząd po 1989, ale jak tylko rząd taką etykietkę sobie wystawia, a inni tego nie dostrzegają, to może niekoniecznie są najlepsi.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”