Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 16 lut 2007, 13:07

makis pisze:Co mi sie podoba Question Podobala mi sie praca ministra Sikorskiego. Podobala mi sie rowniez praca ministra Mellera. Jesli chodzi o ostatnie wydarzenia, to za pozytywny uwazam fakt, ze premier chcial skonsultowac sie z innymi partiami (rowniez opozycyjnymi) ws tarczy antyrakietowej. Jak widac, niewiele tego jest Wink
Tam zabrakło nie. Jednak fajnie, że potrafiłeś wymienić małe co nieco co Ci się podoba. Do tego dodałbym jeszcze nowego Ministra MSWiA. Ogólnie pracę Ziobry z małymi wyjątkami (jak wypowiedzi pod publiczkę przy zawaleniu się hali targów katowickich). Zyta Gilowska (jakkolwiek dla mnie współpracowała) trzyma jakoś pieczę nad finansami.
Rzeczowe, konkretne zapowiedzi z wczorajszej konferencji też mi przypadły do gustu. Jeśli chociaż połowa tego co powiedział zostanie spełniona to będzie to najlepszy rząd w historii III RP.

Ja w zamian wymienię to co mi się nie podoba:
- odejście Mellera, Sikorskiego
- wyrzucenie bezpodstawne Stypułkowskiego (byłego prezesa PZU), Chalupca (byłego prezesa PKN Orlen)
- aroganckie wypowiedzi Leppera względem Minister Finansów, nie chcę oceniać jego pracy jako ministra rolnictwa, bo się na tym nie znam. A przynajmniej mam dużo mniejszą wiedzę z zakresu wypasu krów niż przewodniczący Samoobrony

Co to za Seks Afera? Pani Krawczyk powinna chyba umieścić w wyborczej ogłoszenie z pytaniem kto jest ojcem jej dziecka. Jakkolwiek Lepper używał słów nie przystających do urzędu wicepremiera to z ogólnym przesłaniem jego wypowiedzi można się zgodzić. Trudno mówić o wiarygodności tej pani a i o jej moralności można toczyć dyskusje. Seks afera to tak jak fieldy napisał - afera obyczajowa i nie ma żadnego wpływu na jakość rządzenia. O takich aferach za czasów Milera by nie pisano bo co to za afera, że pani daje panu w zamian za przysługę. Można to nazwać zjednywaniem sobie przyjaciół - to oczywiście żart, ale fakt faktem, że sekst afera to nie afera.
makis pisze:Afera Tasmowa"
O niej się nie wypowiem bo byłem wtedy we Wrocławiu i nie widziałem tych słynnych programów na TVN, jedno co mogę powiedzieć to to, że kupowanie poparcia jest normalną rzeczą w polityce. W młodych i starych demokracjach zawsze takie coś istniało i istnieć będzie. Jeśli tylko jedna partia nie ma dostatecznej władzy to musi inną jakoś przekonać do poparcia swoich projektów.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”