Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 13:29

makis pisze:Bylo widac, ze sa merytorycznie przygotowani do pelnienia wyznaczonej funkcji
Nie podałeś żadnego konkretu. Ale jestem po twojej stronie. Szczególnie żal Mellera, który wydawał sie byc odpowiednim człowiekiem na to miejsce i dość zrównowazonym co przy tej funkcji jest niezwykle wazne.

A co do Sikorskiego,to mam tylko nadziejze,ze jeszcze w przyszłość bedzie jedna z głownych postaci polskiej polityki bo ma na to zadatki.
Swoja droga, snułem sobie teorie,ze po jegi dymisji z funkcji MON, zostanie nowym szefem MSZ.

Co mi sie podoba? Podoba mi sie Kaczyński, który nie boji sie wziąć odpowiedzialności za kraj. Widać,ze ma swoja wizje kraju i stara sie ja konsekwenitnie realizowac, mimo nieustannej krytki oraz 5 i 6 koła u wozu w postaci koalicjantów, któzy nasilaja jeszcze i tak duża fale negatywnych emocji :)
Ale tak naprawde to o tym co mi sie podoba porozmawiamy za 3 lata, kiedy bedzie mozna realnie ocenic obecny rzad, bo zmiany które planuje raczej nie sa do wykonani w 2 tygodnie. Mam nadzije,ze nie zrobia mnie w konia.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”