Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 16 lut 2007, 15:18

W pełni zgadzam sie z twoją wizja Babel nie mozna chwalic rzadu za to, "ze ma swoja wizje kraju i stara sie ja konsekwenitnie realizowac" jesli ta wizja kraju i jej realizacja sa na dobrym poziomie to wszystko jest OK, ale jesli i wizja kraju i co wzniejsze jej realizacja jest slaba to nie mozna traktowac tego jako zalety rzadu. Nie chce juz wymieniac slabych punktów wizji panstwa według PiS bo nie mam na to czasu, ochoty itp. i tak zawsze znajda sie obrońcy Kaczynskich i ich polityki, nie chce wchodzic w spory ideologiczne ze zwolennikami tej parti bo z doswiadczenia wiem ze konczy sie to tragicznie. Jesli ktos nie widzi wielu wad rzadu to mu chyba moherowy beret za mocno na oczy opada.

Babel pisze:Zanim zmieni się mentalność i klasa polityczna to prawdopodobnie (zycze sobie i wam tego) będe już niańczył wnuki. A moze bede zakopany w ziemi.
Tak druga wersja jest bardziej mozliwa, lecz jest wersja jeszcze bardziej pesymistyczna ta mentalnos i klasa polityczna zmieni sie gdy nasze wnuki beda zakopane w ziemi.

A to na dowód "zmasowanej krytyki" rzadu PiS w mediach:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 23528.html

Premier: Państwa chcą mieć oszczy :lol:

Jak sie robi takie błedy(+ slynny Irasiad,bład w hymnie narodowym, calownie w reke ministra Sikorskiego, moze dlatego wyleciał) to nic dziwnego ze media z checia to pokazuja jest sie z czego smiac w tej naszej smutnej i szarej polityce.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”