Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 16 lut 2007, 16:12

Berele Lewartow pisze:To sie przyjzyj lepiej.
Zgadzam się że teraz krytyka jest większa ale i większe jest rozczarowanie narodu który ma już dość tych pustych obietnic. Jak rządziło SLD to PiS i inne partie tyle naobiecywali że większość ludzi to łyknęła a za ich kadencji widać same afery. Miało być pięknie a znów jest beznadziejnie. Jak nie Lepper odchodzi z koalicji to Giertych albo sam Kaczor ich wywala. A gdzie jest ta praca nad naprawą państwa :?: Przecież teraz afera goni aferę i praktycznie o niczym innym się nie mówi. To jak tu sie dziwić ciągłej krytyce jak już wszyscy mają dość i albo krytykują albo na dobre odsuwają się od polityki żyjąc własnym życiem. I nie przemawia do mnie stwierdzenie że PiS wybrał koalicjantów jacy mu zostali. Nie wybiera się rodziny i pogody (choć zawsze można wyjechać do innej strefy klimatycznej) ale PiS sam sobie wybrał Leppera i Giertycha co jak dla mnie jest wielką kompromitacją i zniżeniem się tej partii. A to że nie dogadali się z PO bo jedni i drudzy chcieli za dużo to już inna sprawa ale dogadać zawsze się można. Sam osobiście krytykuje ten Rząd bo nie widzę innego rozwiązania. Już podczas wyborów byłem stanowczo na NIE dla PiSu a teraz tylko pokazują mi że miałem rację. Wtedy też nie uwierzyłem że Marcinkiewicz na długo będzie premierem no i oczywiście tak się stało. To jak postępują Kaczory też odbiega odwszelkich norm - oni chyba najchętniej zamknęliby się w Sejmie i nikomu o niczym nie mówili a przecież to co robią powinni przynajmniej robić dla narodu i każda informacja nam obywatelom się należy a nie ciągłe opowiadanie bajek że operacja się udała a jak wszyscy widzą pacjent zmarł. A PiS wszędzie i we wszystkim widzi wrogów i jakiś podstęp co normalne raczej nie jest :roll: Zresztą oni wszyscy są siebie warci :rozga:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”