Właściwie do gry Interu w tym sezonie ze słabszymi drużynami można by sobie taka uniwersalna wypowiedź napisac, a potem tylko kopiować z odpowiednim bilansem bramek po stronie Interu. Warto spojrzeć na statystyki: Inter stracił 17 bramek w lidze, a więcej niz jedną bramkę stracił tylko 3 trzech meczach na poczatku sezonu (z Violą, Chievo i Milanem). To chyba najlepiej obrazuje co jest kluczem do sukcesu Interu. Dobrze, że Mancini dał pograc troche rezerwowym, bo raczej powoli trzeba myślec o odpowiedniej rotacji zawodnikami aby powalczyć o LM. Tym bardziej że Roma chyba też już odpuszcza. Nie ukrywam, że mam satysfakcje z postawy Ibrahimovica bo byłem sceptykiem. W najpiękniejszych snach nie przyśniła by mi się taka dyspozycja Szweda. A ta asysta kapitalna.
No ciekawe czy to tylko przebłysk czy powrót do wielkiej formy Ronaldo. Mimo wszystko życzę mu tego. Tylko nie w meczu z Interem. Jeszcze z jednodniowym poślizgiem życznie urodzinowe dla Adriano, aby ta forma z ostatnich spotkań utrzymała sie przez cała jego kariere. W Interze. 100 lat.
Forza Inter!