Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Valencianista » 19 lut 2007, 12:33

Witam Cie Valencianista Wink Piszesz że nie gra na środku, ale QQ ma zasade że na Mestalla zazwyczaj gra 4-4-2 a wyjazdy 4-2-3-1 i wtedy Silva gra w środku na mediapunta - czy nie dał by rady troche cofniety w tył - w linie z Albeldą ? Nie wierze, inna sprawa że taktyka też polagała na tym by obaj boczni schodzili do środka - bo jak by nie patrzeć wczoraj Valencia zagrała bez klasycznych skrzydłowych. Nawet tak na siło można powiedzieć Brazylijskie 4-2-2-2
Przeniosłem dyskusję o Silvie do odpowiedniego tematu Zaza,mam nadzieję,że nia masz mi tego za złe.Swego czasu (mniej więcej listopad i plaga kontuzji z jaką się zmagaliśmy) optowałem za takim rozwiązaniem.Być może to byłby dobry pomysł.Ale z jego wdrożeniem Flores musiałby się wstrzymać do lata.Silva musiałby sobie niemało przyswoić jeśli idzie o grę obok Albeldy.No i jego warunki fizyczne nie przemawiają za tym by grał w środku pola.Gramy futbol siłowy i taktyczny i organizm Silvy mógłby tego nie znieść.Choć jak napisałem chciałbym się mylić,bo to byłaby kolejna możliwość wykorzystania "kanaryjczyka".
Bo gdyby David poradził sobie w środku pola to po powrocie Vicente mielibyśmy spory potencjał ofensywny.

Co do zachowawczej gry z naszej strony.Absolutnie najważniejsze było byśmy tego meczu nie przegrali.Porażka oznaczałyby koniec marzeń o mistrzostwie.Osobiście spodziewałem się w tym meczu remisu.Zarówno nas jak i Barcę czekają trudne mecze w CL.I chcąc nie chcąc nie mogliśmy rzucić wszystkiego na jedną kartę.Graliśmy defensywnie i taktycznie ale to właśnie "lubimy i potrafimy" grać.Nie darmo mamy przydomek "najbardziej włoskiej z hiszpańskich drużyn" :roll:
Co nie zmienia faktu,że przy lepszej skuteczności mogliśmy pogrążyć Katalończyków.

I mała prywata:dobrze Cię znów widzieć na forum Zaza,bo ostatnio miałem możliwość dyskutowania tylko ze sobą.pozdr

...Un Abrazo a mi Valencia...

Wróć do „Hiszpania”