NBA...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 19 lut 2007, 18:02

Z jednej strony masz rację bo trochę za dużo było biegania z jednego kosza do drugiego gdzie obrońcy już myśleli jak efektownie włozyc piłkę do kosza. Dlatego nigdy nie byłem wielkim fanem tego typu meczów bo dużo bardziej wolałem obejrzec taki mecz jak chocby Houston - Dallas w którym jest walka, walka i jeszcze raz walka... o walce na boisku nie wspominając bo to w klasykach kluczowa rzecz. Mecze w których dominuje obrona a co potem przeważnie odbija się na skuteczności jakoś bardziej mnie pociągają od popisów strzeleckich w których brak jest jakiejkolwiek obrony. Takie mecze to święta wojna które mają to fuj a czego brakuje w takich jak ASG. Ale z drugiej strony nie masz racji - ASG jest właśnie po to by oglądac masę wsadów i efektownych zagrań a na to o czym wcześniej pisałem przyjdzie pora w play-offach i niektórych klasykach sezonu regularnego. Przecież taki mecz w sumie promuje koszykówkę a puszczanych reklam jest chyba więcej niż przy jakimkolwiek innym meczu NBA. Na trybunach i przed TV pełno jest laików którzy tylko czekają na coraz to lepsze wsady i efektowne zagrania a zasiadają właściewie tylko dla nich. Ale od tego on jest, od tego jest aby podczas niego pajacowac. Ja juz wolę oglądac to co widzieliśmy w nocy niż np ten rok czy dwa lata temu w których na siłę szukałem jakichkolwiek plusów w postaci efektownych zagrań. O polskich Meczach Gwiazd nie wspominam gdy taki Urlep będąc trenerem jednej z druzyn nakazuje swoim zawodnikom obrony jak w normalnym ważnym meczu ligowym zapominając że takie mecze są tylko i wyłącznie dla publiczności (no i żeby niektórzy mogli przy okazji zarobic) a w których to efektownych zagrań można zliczyc na palcach jednej, góra dwóch rąk. A zawodnicy zamiast robic wilkie SHOW myślą jak wygrac mecz :angry2: Choc przyznam że małe ciut więcej obrony w ASG pewnie nie zaszkodziłoby :wink:

Wróć do „Inne sporty”