Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 20 lut 2007, 0:53

Monologu ciąg dalszy :maruda:

Postanowiłem przenieść do odpowiedniego tematu bo jak wiadomo nocą śpimy spokojnie w swoich łóżkach tylko dlatego, że na straży stoją mężczyźni o surowych obliczach, gotowi stosować przemoc w naszym imieniu a zwą ich moderatorzy :spoko: :wink: No a przy okazji nabiję sobie posta :P

Zaczęło się o meczu II kolejki TOP 16 euroligi Efes - Prokom ale zeszło na sprawy klubu i dlatego po dłuższym namyśle piszę tutaj 8)

Jadymyyy...

Tak sobie myślałem że ten cały Prokom jest kijka wart i może lepiej nie grać przeciwko nim, tym bardziej że kurs jest słabiutki. Ale, ale... nie mogę :roftl3: :rotfl2: :roftl3: :rotfl2: Kijek się przebudził :lol2: Na jego prośbę zwolniono z drużyny II trenera Winnickiego o którym mówiło się że wykonywał czarną robotę za Kijka. Był on chyba też tłumaczem między Kijkiem i zawodnikami bo treneiro oprócz polskiego i swojego oraz pewnie tego żony nie zna innych języków. Jak widać Kijek doszedł do wniosku że skoro i tak nie ma nic do przekazania drużynie to będzie ciął koszty :lol2: Podobno asystentem trenera ma zostać Pacesas który faktycznie powinien zająć się trenerką zamiast gry ale tym razem będzie jeszcze grającym trenerem. Ale to nie koniec :roftl3: :rotfl2: przywrócono w prawach zawodnika Slaninę a za to Kijek złożył wniosek o zwolnienie Hamiltona. Amerykanin ma gwarantowany kontrakt i pomimo zwolnienia i tak będzie musiał otrzymywać kasiorę :lol2: Szkoda że nikt nie przypomniał Kijkowi że sam go sciągnął na pozycję rozgrywającego :angry2: a okienko transferowe w Polsce i Europie zostało zamknięte :lol2: Prawdą jest że Amerykanin nic wielkiego nie pokazywał ale na kijka można było na taki pomysł wpaść od zakontraktowania go a nie teraz gdy w przypadku kontuzji może zrobić się nieciekawie. Ale widocznie Kijek sam siebie zgłosił do gry bo istnieje jeszcze opcja że sam zacznie grać :lol2: A na forum oficjalnej strony Prokomu wszyscy postanowili pokazać jak kochają swojego trenera (nie mówiąc o całej Polsce która śmieje się z miszcza Polski), taka zorganizowana akcja że wszyscy mają mieć ten sam avatar :arrow: Obrazek :roftl3: :rotfl2: :roftl3: :rotfl2: Co za kraj :lol2: Jak nie trole coś wymyślają to Kijek :lol2:
Już nie mogę się doczekać play-offów w polskiej lidze, oj będzie ciekawie bo mam nadzieję że Prokom nie zdobędzie mistrzostwa :twisted: choć z tymi pieniędzmi bez problemu powinien wygrać. Z drugiej strony byłoby to ze szkodą dla polskiej koszykówki w kontekscie udziału polskiej drużyny w eurolidze bo jak wiadomo na dzis i na jutro to Prokom ma zdecydowanie największy budżet i nie zanosi się na to aby coś miało się zmienić, no chyba że po ostatnich wyczynach swojego pupila Krauzemu skończy sie cierpliwość i znajdzie sobie inne hobby zakręcajac tym samym kurek dla drużyny z Sopotu :wink:

Forza Kolesiostwo :!: Forza Kijek :!:

A tu się okaże że Prokom wygrywa w Turcji a Kijek jest geniuszem którego w myśleniu hamował Winnicki :P

Wróć do „Inne sporty”