AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 20 lut 2007, 1:56

Ten temat z Ambro był juz kiedyś poruszany, potem to prasa Ancelottiemu sugerowała gdy była plaga kontuzji, ale Carletto mówił że nie ma takiej możliwośc. Pamietam kiedyś czytałem o tym jakiego ma nosa co do zmian pozycji. Gdzie by teraz był Pirlo gdyby nie Ancelotti ? Kaladze ? Uchodzi za twórce i wcielenie w życie 4-3-1-2 na półwyspie Apeninskim, nawet nie dawno to przypominano iż mercato też było pod tym kontem. Trzeba by prześledzić temat czy każdy ruch Carlo za zmiana był trafny bo teraz tak na szybko nie moga sie skupić. Ale należy tez pamietac że skoro do tej pory miał taka mysl trenerska i trafiał to prawdopodobnie w przypadku Massimo nie ma takiej opcji, skoro tak mówi. Kto jak kto ale my go uczyć nie bedziemy, podobnie jak La Gazzetta :P

Swoją drogą nikt nic nie wspomniał...

www.ac.milan.pl

Kod: Zaznacz cały

Spotkanie ze Sieną było trzechsetnym, w którym na ławce trenerskiej Milanu zasiadł Carlo Ancelotti. W 175 przypadkach odnosił zwycięstwo, 70 razy padał wynik nierozstrzygnięty, 55 razy jego podopieczni schodzili z murawy pokonani. Ancelotti przejął stery w Milanie ponad pięć lat temu, w listopadzie 2001 roku. Do jego największych sukcesów zaliczają się zwycięstwo w Lidze Mistrzów w 2003 roku oraz scudetto zdobyte rok później. Ancelotti jest pomysłodawcą ustawienia 4-3-1-2, które obecnie stosuje wielu trenerów, nie tylko na Półwyspie Apenińskim.
Grazie Carletto ! Oby kolejne 300 spotkań wytrzymał ! i poprawił nie co statystyki :P Dziekujemu za to "coś" - co Milan za Twojej kadencji ma zawsze. Im dłużej jesteś trenerem Milanu tym bardzie jestem Twoim zwolenikiem :P Były różne sytuacje ale na dziś nie ma innej opcji ! Mowa :] Forza Pacynka :P

Przypominam że o meczu Celtic Glasgow - AC Milan piszemu tu... Rada modów bedzie niby karać :P

[EDIT] - widzieliście ? Milan: Akinfeev per il dopo-Dida Ciekawa opcja, ponoc na młodego Rosjanina poluje wiele klubów, zapowiada sie na nie złego łapacza, czy wyżej jego akcje stoją niż Ameli ? śmiem wątpić ale nie mam nic przeciwko. Tamet Gianluigiego pozostawie bez komenatrza, i tak w lecie wróci serial :P

Wróć do „Włochy”