Koszykówka w Polsce

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: macko001 » 20 lut 2007, 18:22

To może pierwszy raz ja się wypowiem w tym temacie:) Moja przygoda z koszykówką ( wyczynowo ) mieści sie w granicach 3 lat - gdzies kolo 11-13 roku życia. Byłem nawet mistrzem Warszawy w swoim roczniku, lecz niestety później nadeszła kontuzja kolana, przerwa pół roku, a później już nie wróciłem do tego sportu. Jeszcze nie dawno dość bardzo interesowałem się rozgrywakami w Polsce, ostatnio coraz mniej (m.in. dlatego że drużyna z mojego miasta ostatnimi czasy gra słabiej ), choć czasem jak znajde czas obejrze jakiś meczyk w TV ;D

Moim zdaniem poziom ligi w Polsce jest dość dobry, chyba porównując ligę z reprezentacją na korzyść wyjdzie ta pierwsza. Prokom po kilku latach dominacji, ma teraz spore kłopoty, bo doszli nowi silni przeciwnicy - Polpak Świecie, Polpharma,Turów Zgorzelec, Śląsk znowu mocny. Anwil ostatnio spuścił z tonu, choć jeszcze bedziemy musieli troche poczekać na efekty pracy Alesa Pipana. Ogólnie drużyny ostatnio się zrównały poziomem i możemy być ( tak jak w PLS ) pewni wielkich emocji.

Wróć do „Inne sporty”