Bayern München - Real Madrid

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post autor: Michał M » 21 lut 2007, 9:11

Sądząc ze skrótu, mecz był chyba ciekawy, a na pewno zacięty (chyba że TVP pokazała wszystkie ciekawe akcje :lol: ).

Jako kibic Bayernu nie jestem do końca zły na wynik, choć raczej trudno się cieszyć z porażki (nawet nikłej). Bardziej cieszy mnie postawa z drugiej połowy i walka do końca - tego chyba nam ostatnio trochę brakowało :think:

Niestety, potwierdziły się też dwa główne symptomy ostatnich porażek - słaba gra środkowych obrońców (to co czasem wyprawia van Buyten, woła o pomstę do nieba, Lucio przynajmniej nadrobił, strzelając gola) i nieskuteczność napastników (tak Makaay jak i Pizarro powinni zdobyć wczoraj po golu). Cieszy natomiast wreszcie udane dośrodkowanie Sagnola. No i niezła dyspozycja Kahna - ta obrona wolnego to był majstersztyk. Co do reszty, trudno się wypowiadać, nie obejrzawszy całego meczu :?
Olson, zostawianie Lahma do pojedynków główkowych z wyższymi od niego zawodnikami to juz się chyba robi tradycją w bloku defensywnym Bayernu :evil:

Ogólnie - dzięki bramce van Bommela pozostaje nam jeszcze nadzieja w rewanżu. 1:0 jesteśmy w stanie wygrać, zwłaszcza że przez 2 tygodnie Ottmar może jeszcze dużo poprawić w grze zespołu :wink:

No i mam nadzieję, że TVP pokaże rewanż na żywo. Chyba, że jak to oni, będą woleli pokazać Polaka i zobaczymy mecz Milan-Celtik :?

Wróć do „Puchary Europejskie”