Faworytem jest Inter, choć po tym co Valencia pokazała na Mestalla z Barcą to nawet zwycięstwo Hiszpanów na San Siro nie powinno być niespodzianką.. Inter ma wspaniałą serię w lidze, ale teraz przed nimi wielki test, szkoda że obie drużyny nie są w pełnych składach, Inter jest w o tyle komfortowej sytuacji, że z zastąpieniem Vieiry dużego kłopotu nie powinno jednak być.. Z kolei Valencia na Vicente traci trochę więcej, dobrze by było żeby Flores wpuścił dwóch napastników, wtedy jest o wiele więcej możliwości w ataku, zwłaszcza pod nieobecność Vicente, bo tak sam Villa wspomagany przez pomocników na bardzo dobrze grającą obronę Interu może nie wystarczyć, tu nie będzie rozglądania się na siebie kiedy zawodnik spokojnie sobie wbiega na pozycję żeby strzelić gola, jak to było z Barcą... Inter z kolei będzie miał bardzo trudne zadanie w ataku, bo gra destrukcyjna Valencii momentami ociera się o perfekcjonizm, także spotkanie ciekawe jak mało które....
3:0 dla Interu?
Ale ja tam jestem za Interem, mam nadzieje że jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w następnej fazie dojdzie do kolejnych Derby w LM..