Lost - Zagubieni [serial]

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Bonso » 22 lut 2007, 23:13

pablisso pisze:no ale ludzie wola ogladac odrywanie rak niz takie flaki z olejem i dzis przekonales sei ze Prison goruje niestety teraz nad lostem

to dziwne że się przekonałem, bo sie nie przekonałem, ale spoko :]
oderwać sobie ręke :lol: (tak żenującego wątku w jakim kolwiek serialu nie widzialem) potem chodzic jakby nigdy nic, z lekkim grymasem bólu...lajcik, a ponoć to Lost jest serialem w pewnym stopniu Sci-fi.
a co do PB...pierwszy sezon był naprawdę świetny, zwroty akcji, napięcie, dramaturgia...sezony 2 i 3 Lost przewyższało o głowę, a do pierwszego naprawdę mało brakowalo (a to wielkie wyróżnienie). W sezonie 2 tych zwrotów akcji jest zdecydowanie za dużo, dramaturgia zmieniła sie w farse a napięcia nie ma bo i tak wiadomo, że uciekną...do tego dochodzą tragiczne nie dociągnięcia, oraz niesamowite zdarzenia.
Lost 1 to poezja. Tajemnice, akcja, zaskoczenie. Cały sezon ogladasz z otwartymi ustami, nie spodziewasz sie co sie moze stac, a nawet jesli juz myslisz ze cos jest oczywiste, nagle sytuacja zmienia sie o 180 stopni. Arcydzieło.
W Lost 2 i 3 akcja trochę opada, podobnie jak elementy zaskoczenia, ale to uważam za normalne, bo z pierwszego sezonu wiemy o bohaterach bardzo dużo. Do tego dochodzi wątek romansowy, co jest generalnie żenadą, a także przemianą Jacka z poczciwego, zaradnego doktorka w znerwicowanego i chcącego być za wszelką cenę bohaterem człowieka.
Poza tym w Loście w kazdym odcinku czuje się nastrój tajemniczości i grozy. W Prison Break ostatnio odczuwa się tylko znurzenie. Zastanawiasz sie kiedy pojawi sie policja i którą drużką uciekną bohaterowie. Trochę nudno, nie sądzicie ?
W obu serialach poziom opadł. W obu najlepsze były pierwsze serie. A porównując 3 sezony Lost, do 2 sezonów Prison Break, jestem zdania, że serialem zdecydowanie lepszym jest ten pierwszy.

generalnie zrobiłem sobie mini podsumowanie seriali amerykańskich, taki mój prywatny TOP, jakby kogoś interesowało :]

1. Lost season 1
2. Prison Break season 1
3 Heroes
4 Dexter
5 Lost season 2
6 Jericho
7 Lost season 3 / Prison Break season 2
9 Gotowe na wszystko
10 4400

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”