Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 23 lut 2007, 12:09

Nie mam zbytnio czasu ale coś Wam napisze :) Jak każdy fan Calcio zaczełem przegląd prasy od ... mercato :] I musze przyznać że scyzoryk mi sie sam otwiera w kieszeni. Niech Real trzyma łapy z dala od Carletto ! Nie ma takiej opcji i mowa :P Wczoraj koles wydrukował mi przetumaczony felieton z jednej z włoskich gazet pt: [coś w stylu]: "Mardycki cyrk" - felieton jak felieton, mało obiektywny ale trafiony, i tam autor ogółem bardzie nażekał na Hiszpanską prase i kibiców, czyli presia, mistrzostwo w 3 dni, 17 strzelić - 0 stracić itd :wink: Ale co ciekawe przypominał panu Calderonowi że obecny Real to nie ekipa do której sie idzie nawet z buta w nocy i mówi "Realowi się nie odmawia"... Jednak co najlepsze [?] przypomina tam inna operacje które teraz miała by byc powtórzona. Tylko że Włosi sie z tego śmieją i mówią o tym głośno czyli jaka to tajna operacja ? Mianowicie - miał być Beckham za Pereza ? był ale z ... trenerem [Carlos Queiros]... miał być Robinho ? był ale z trenerem ... [Luxe] i autor felietonu pyta sie Realu czy sadzą iż teraz Kake wyciągną za pomoca Ancelottiego ? :roll: Piszą też że przegrywający "wygrany" finał w Stambule, Ancelotti w 3 na 5 klubach stracił by prace. Ale uzyskał 100% poparcia od zawodników po prezydenta i fanów. Ma takie zaufanie że nawet ewentualny transfer Ryjka stoi niżej. Tym bardzie że nikt nie nażeka na gre, pomysły czy styl prezentowany przed te 5 lat Pacynki na Giuseppe Meazza.

Co ciekawe kto mieczem wojuje od miecza ginie, bo według teori tego pana Milan "wykorzysta" Kake i Ronaldo a także Cafu [który zrobi przysługe Milanowi na dowidzenia] by sciągnać Robinho. Już ponoc Gapcio wykonał telefony do Robsona jak to pięknie w Mediolanie :] Jaki to klimat do gry i paka - "patrzysz w lewo tu Adriano, w prawo tam Kaka :P" Jak donoszą żródła zbliżone do klubu, operacja zwalnienia miejsca non UE w Mediolanie zamknieta. I zrobiono już miejsce dla jednego z dwóch [Robson, Dinho] ze wskazaniem na Robinho gdyż bedzie go 3 razy łatwiej wyrwać - są też małe prawdopodobne teorie oby dwóch :roll: Ale to bardzie jest poparte tym że nie jedno miejsce non UE jest wolne , a w rzeczywistośc 1% szans. Zreszta sami wiecie jak jest. Suma odstępnego Robsona nie ma tu znaczenia bo poprostu takich pieniedzy Real nie dostanie już nigdy.

Na 80% Emerson wróci do Italli, i też pewnie nie jeden klub mu zaproponuje dobra umowe [Milan, Inter może nawet znów Juve]

I na koniec Bert Schuster - czyli trener który tak naprawde nie wiadomo co prezentuje. Może i wart ryzyka. Bo tylko tak sie przekonamy co potrafi. Tym bardzie że ilu było tych niby średnich trenerów którzy robili wyniki po zatrudnieniu przez wielki klub... tylko dla czego w walce o Schustera wyżej stoja akcje Bayernu ? wcale nie dla tego że Niemiec - chyba bardzie dla tego że on sam wie iz tam da mu sie pracować... I na koniec "wiec czy nie lepiej dać Capello pracować ? "

Oczywiscie wiecie jak jest :wink: Gdyby to było takie łatwe i przewidywalne to :roll: Jednak mnie najbardzie zaciekawiła teorie gwiazd z trenerami :P Czyli w pakiecie. Inny dziennik donosi że Mancio może odejśc do Hiszpani... a z nim Adriano - choc bardzie jest prawdopodobne że szybciej sie spotkają na przeciw sobie niz po jednej stronie :P Tym bardzie że Moratti umowe ma w sejfie i chyba LM zadecyduje kiedy ja wyciągnie :P

Pozdro !

Wróć do „Hiszpania”