Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: deltinho » 24 lut 2007, 14:19

piwus pisze: A deltinha nie rozumiem. Próbowałem tłumaczyć, że decyzja o przeniesieniu meczu reprezentacji do Warszawy nie miała nic wspólnego z faktycznym stanem infrastruktury (bo czy do takiego można zaliczyć "brak" podgrzewanej murawy !?), kontrargumentów nie przedstawił, ale po paru dniach zaczyna od początku od nowa. Po co? Żeby walczyć ze stwierdzeniem "warszawka musi zarobić na meczu", na które nikt tu się nie powołuje?
Powoływał się kolega paku, który jak sadzę sympatyzuje z krakowskim klubem. Zrobił to w którymś komentarzu na stronie głównej. A dlaczego mnie trafiają takie debilizmy i z nimi walczę? Bo jest ich pełno i nie tylko w takiej postaci. Także u Ciebie jak jest jakiś odniesienie się do miasta czy Legii to tyko w stylu "ta słynna warszawska empatia i zrozumienie.", "warszawski PZPN", "Radovic się spłaca lol", "miasto kultury". Nie piszesz w ogóle, lub cytujesz albo piszesz niepochlebnie. Większość Twoich wypowiedzi o mieście i klubie to uszczypliwości, szpile i złośliwości. I tylko o Legii. Nie zauważyłem, żebyś tego teksty w tak dużym natężeniu pisał o innej polskiej drużynie czy mieście.
Sam lubię od czasu do czasu wbić szpile, ale żeby co druga wypowiedź i tylko o jednej drużynie? Bardzo mnie ciekawi powód takiego zachowania...

Co do odwołania meczu reprezentacji w Krakowie - szukałem głośno jakiś racjonalnych przyczyn, bo w bitwę chuliganów nie wierzę. I starałem się podejść do tego poważniej niż w/w kolega, który błysnął myślą o zarabianiu warszawki. Poza nią a także wypocinami moimi czy czehera nie widziałem jakiejś sensowniejszej koncepcji. Poza tym że nad dyskusją o odwołaniu meczu w Krakowie unosił się duch wszechobecnego spisku, zdrady i układu. Co jest zresztą dość powszechne w naszych czasach i w naszym kraju.
Ty Piwus na te dywagacje unosiłeś się i stwierdzałeś , że z tego powodu to na pewno nie, z tego także a ten to bajka wyssana z palca i głupota. A na pytanie po co przeniesiono mecz stwierdziłeś:
piwus pisze:Nie jestem duchem świętym.
Też nie jestem ale chciałem wnieść trochę więcej do dyskusji i sprowokować, żeby inni wyrazili swoje zdanie. Nie rozumiem zatem tego świętego oburzenia, tym bardziej ze nikt nie podał żadnych racjonalnych przyczyn tej decyzji.

Co do lokalnych urzędników czy polityków to Bienias nie ma się co cieszyć. Przypomnę, że jeszcze niedawno z nadania kaczek w Warszawie był niejaki komisarz Kochalski (czy jak mu tam było) dla którego burdy wszczęte przez grupkę debili po zdobyciu mistrzostwa były wystarczającym argumentem dla zupełnego zamknięcia stadionu... do końca roku :D.
Tak więc nie ma regionalnych patentów i wyłączności na głupotę.

Wróć do „Polska”