Skoki Narciarskie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8742
Kontakt:

Post autor: cloner » 24 lut 2007, 20:25

Zbieralem sie caly dzien, zeby cos napisac w tym temacie. I ... musze przyznac, ze jestem usatysfakcjonowany pozycjami dwójką naszych najlepszych skoczkow. Adam skoczyl na miare oczekiwan moim zdaniem, moze 1 metra mu zabraklo w 1. serii :wink: W drugiej serii skoczyl daleko, jednakze rywale skakali jeszcze dalej. Kamil Stoch, po dobrym skoku w kwalifikacjach mialem nadzieje, ze da rade wskoczyc do top10, ale jego 13 miejsce jest rowniez bardzo dobre. Ma on dopiero 20 lat, cala kariera przed nim, jak bedzie pracowac tak jak dotychczas, bedzie dobrze :) Trzeba pamietac, ze dzis wyprzedzil Jacobsena i Schlierenzauera, a latwe to nie jest :!:
Reszta Polakow ? Niestety na stalym, kiepskim poziomie. Zyla troszke lepiej od Mateji, i wydaje mi sie, ze ten mlody zawodnik moze byc calkiem niezlym skoczkiem w przyszlosci. Od momentu, gdy zostal ojcem skacze coraz lepiej, oby tak dalej. Robert ? Cos mi sie wydaje, ze to jego ostatnie MŚ, oby jutro pokazal sie z lepszej strony i nie zawalil skokow w druzynówce.
Jak na razie rewelacyjnie nie jest, jesli chodzi o team, ale ... o dziwo wg mnie mamy szanse powalczyc o powtorzenie rezultatu sprzed roku z ZIO. Jest szansa powalczyc o 5 miejsce :!: [przy dobrych wiatrach nawet o 4, ale o tym pozniej] Dla mnie 5 miejsce w druzynie bedzie duzo wiekszym osiagnieciem, anizeli dzisiejsze 4 miejsce Malysza indywidualnie [choc oczywiscie Adamowi nic nie ujmuje].
Austria, Finlandia i Norwegia poza naszym zasiegiem [kolejnosc alfabetyczna], ze Szwajcarami, Rosjanami, Japonczykami, Czechami i Niemcami walka bedzie o 4 miejsce 8) Przynajmniej ja tak to widze :wink: Jesli o kims zapomnialem, sorry :P

Adam :brawo:
Kamil :brawo:

Czekam z niecierpliwoscia na jutrzejszy konkurs.

Wróć do „Inne sporty”