Siatkówka

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 25 lut 2007, 11:29

bellus pisze:1. Żeby tylko w imię tego "posiadania jaj" nie stracić wyjątkowego zawodnika.

Gdyby Lozano odpuścil, to wiekszosc graczy by poszla przykladem Wlazlego.A tak wydaje mi się, że wszystko się dobrze skończy, podobnie jak w wypadku naszej wyskokowej 3 w 2005.
bellus pisze:
2. Wlazły ma inny organizm, niż wspomnieni tutaj Świderski cz Zagumny. Wspominanie tutaj o Zagumnym to śmiech raczej. Mam nieodparte wrażenie, że Zagumny mniej wysiłku fizycznego wkłada w rozegranie, niż w Wlazły w ataki na poziomie 3,50.

Inny organizm ma, to fakt.Ale też przebywa na zgrupowaniach, meczach, też praktycznie nie ma dnia, kiedy nie odbija pilki.A pozycja rozgrywajacego nie jest taka latwa, choć może w drużnie z dobrym przyjęciem jest latwiej, ale nie polecam takiego biegania :wink:.
bellus pisze: 3. Absolutna zgoda, co do tego, że nie powinno to być załatwiane przez media. Jednak sam fakt, że Lozano nie bywa zbyt często w kraju jest w jakimś stopniu uciążliwy. Inna kwestia, że Castelani mógłby być pośrednikiem.
A Świderek się nie może tym zająć, skoro jest na miejscu i potrafi się dogadać z Raulem ?
bellus pisze:4. Pilarz powoływany na przyszłość jest. Ktoś będzie musiał zastąpić Zagumnego i Żygadłe kiedyś. Co do Woickiego to mam wrażenie, że jego gra momentami jest aż nazbyt finezyjna. Często się zdarza, że myli wszystkich łącznie ze swoimi graczami - może nie często, ale jest to widowiskowe i łatwo się to zapamiętuje.
Drabkowski to fenomenalny gracz i chyba każdy trener chciałby mieć kogoś takiego w drużynie. Oby Łomacz nauczył się od niego jak najwięcej. Bo chłopak ma zadatki na świetnego rozgrywającego.

Mimo to nie trafia do mnie ta nominacja.Powiedzmy, że brak u niego tego polotu i gracji, jaką mają Guma i Lukasz, czy choćby Maly.Nie wiem, czy Pilarz bylby takim zastepca, jest tylko rok mlodszy od Zygadly.Ooo, dobrze ze wspomniales o mlodym Lomaczu -> toż to jest zawodnik mlody, perspektywiczny, mimo 1 roku w PLS-ie juz potrafil robic wiatraki z ogranych srodkowych..Dawac go !
Babel pisze:5. Tak jak Babel napisał o Ignaczaku po meczu z Majorką, że w takiej formie nie nadaje się do reprezentacji. To ja teraz napiszę, że z taką formą Bąkiewicz nie powinien być powołany. Ogólnie można powiedzieć, że dzisiaj z Olsztyna to łądnie grał tylko Zagumny.
bellus pisze:czywiście się zgadzam, ale myślę że z kolei Ty się zgodzisz, że wczoraj w PZU formę "godną" srebrnych medalistów pokazał tylko Zagumny.

Co do Bąkiewicza to już się prawie do niego przekonałem. Inna sprawa, że nie oglądam Barmana i jego formę (lub jej brak) oceniać mogę tylko po tym co przeczytam w internecie.

Ale musicie też przyznać, że malo kogo powolacie z druzyny (wice)mistrzowskiej do obecnej kadry.Kazdy oprocz niezniszczalnego Gumy, przezywa wzloty i upadki.Świder z tego co czytam daje radę we Wloszech, jak i Winiar.Ale Wlazly, Bakiewicz, Gruszka, nawet i Szymanski czuja w nogach przygotowania i turniej.W zasadzie duzo nie grali, ale tez spedzali okresy przygotowawcze.Gacek mial szczescie w nieszczesciu z ta kontuzja - odpoczal sobie.

Wróć do „Inne sporty”