Skoki Narciarskie

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8715
Kontakt:

Post autor: cloner » 26 lut 2007, 15:46

Ostatnio w GW czytalem wywiad z Mateuszem Rutkowskim i o dziwo, ten wspominal bardzo dobrze wspolprace z Heinzem Kuttinem. Ponoc do niego sie zwracano "Heinz", a do innych trzeba "Panie trenerze" - dla niektorych to tez robi spora roznice. Jedni lubia miec mastera nad soba, inni wola miec trenera-kumpla :wink:
Ja mam nadzieje, ze medal bedzie, bo raczej trudno bedzie znalezc Finowi jakis argument po sezonie.
A jeszcze niedawno bylem osamotniony. Gdy pisalem, ze Lepistoe na razie nic nie zdzialal, to mnie wieszac chciano :/

Malysz i Stoch - ok. Ale mlodzi ? Zyla, Sliz, Kot [bracia], jest sporo zawodnikow z rocznika 88,89,90 - trzeba tylko dac im dobrego trenera :!:

Ciekawe czy bedzie kiedys podzial na kadre a, b i c, ze wzgledu na ilosc zdobytych punktow w PS, PK, czy FIS zawodach.
Moze nie podam najlepszego przykladu, ale jednak bedzie : w zenskiej reprezentacj Szwajcarii w narciarstwie alpejskim nie ma ani jednej zawodniczki w kokurencjach technicznych w kadrze A :!: Mlode zawodniczki sa w kadrze b i c :!: Jesli zdobeda odpowiednią ilosc pkt w PE czy FIS, wtedy maja szanse na trenowanie w kadrze A :wink: To tez jest jakas motywacja.

A u nas w kadrze A jestes caly sezon, obojetnie jak skaczesz, i ... nawet jak spieprzysz sezon, to i tak najprawdopodobniej w przyszlym sezonie nadal bedziesz w tej kadrze A.
Pewnie finansowo i organizacyjnie bylby problem, ale ... chcialbym, zeby u nas kiedys tak bylo. W kadrze A inny trener, a inny od juniorow 8)

Wiem, ze troszke zamieszalem, ale mam nadzieje, ze mi wybaczycie :wink:

Wróć do „Inne sporty”