Polacy na świecie

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 27 lut 2007, 21:15

czeher pisze:Ogladal ktos te mecze na PS i PS2 - Moze napisze cos wiecej o wystepie Chmiesta i Slusarskiego
Wczoraj wieczorem oglądałem powtórkę spotkania Maritimo - Uniao (wprawdzie tylko pierwszą połoe, potem zasnąłem :P ). Ślusarski rozgerał, w mojej opinii, bardzo dobre spotkanie. Był aktywny, kilka razy zagroził bramce rywali, zabrakło trochę szcześcia. Warto też podkreślić, że te sytuacje nie były stuprocentowe. Raz nawet strzelił gola, ale arbiter dopatrzał się jakiegoś faulu [osobiście nic tam nie widziałem, no ale zmęczony byłem - może to miało jakiś wpływ na moją interpretację]. Przeprowadził dwie, trzy indywidualne akcje, co najważniejsze skuteczne. Oprócz tego to on był 'prowokatorem' otrzymania czerwonej kartki przez bramkarza Maritimo. Bartosz do samego końca atakował golkipera rywali, ten chcąc wybić piłkę trafił prosto w polskiego napastnika... Ślusarski taką prawię przewroką strzelał na bramkę, ale Marcos zablokował strzał ręką - jako, że działo się to za polem karnym to sędzia bez wahania pokazał czerwoną kartkę. Gdyby nie, bądź co bądź nie fair, interwencja bramkarza to piłka z pewnością wylądowałaby w bramce. Ślusarski powoli wywalcza sobie na stałe miejsce w podstawowej jedenastsce, a jesli będzie nadal prezentował tak jak minionego weekendu, to raczej nikt mu nie jest w stanie zagrozić.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”