Puchar Ekstraklasy

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 27 lut 2007, 21:18

Oglądał ktoś spotkanie GKS-u z ŁKS-em? Zdążyłem tylko na ostatnie 30 minut, ale i tak jestem pod dużym wrażeniem. Na Nowaka zwróciłem uwagę uż podczas letnich sparingów, gdzie też załadował hattricka i jest dla naturalnym zastępcą Matusiaka w pierwszej jedenastce. Bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie Boguski (wypożyczony z Wisły) - i nawet nie przeszkadzało mi, że znowu musi łatać dziury (dziś zagrał na prawej pomocy zamiast na ataku), najważniejsze żeby grał. A we fragmencie, który widziałem przeprowadził parę ciekawych akcji, jego rajdy wynikały również z tego, że przeciwnik grał na miękkich nogach, ale boiskowa inteligencja i zagrania z klepki są jego. Być Nawałka powie w lecie, że znowu Wisła nie potrzebuje wzmocnień po sprzedaży Błaszczykowskiego :P. Oprócz tego Chwalibogowski pokazał, że ma potencjał na pierwszą ligę, a Kłos, że ma szansę stać się prawdziwym walking disaster wiosny :P.

ŁKS zagrał jak zespół z trzeciej ligi, gra GKS-u bardzo ładna, trudno wyrokowac po pół godzinie, kiedy rywal jest już na kolanach po 3 bramkach, ale technicznie, po ziemi... tego mi brakowało w grze Wisły w niedzielę.

Feferendum.

Wróć do „Polska”