rkoeman pisze:otoz nie wygladalo to tak jak napisal valencianista
villa oddal w zeszlym sezonie 98 strzalow, w tym 58 celnych z czego 25 znalazlo droge do siatki
eto'o oddal strzalow 143 z czego 71 bylo celnych a goli zdobyl 26
kamerunczyk wykonywal 1 rzut karny o zdobyl z niego gola. villa wykonywal tych karnych 8 i zdobyl 6 goli
dlatego zawsze nalezy wspomniec o golach z 11 metrow - bo nagle moze sie okazac ze pilkarz ktory jest obronca i praktycznie nie strzela na bramke ma 10 goli z karnych bo je wykonuje
Zgodzę się z tym.Tylko jakie to ma znaczenie.Nie było moim celem "nobilitowanie" el Guaje a poparcie liczbami tego faktu:
Jarzinho pisze:Niestety kolega sadzi, ze Barcelona strzela wiecej, bo ma wiecej sytuacji, Valencia strzela mniej bo ma mniej
Hmm jak dla mnie fakt ten jest aż nadto oczywisty.I nie trzeba zbytnio się zagłębiać w statystki by to pojąć.To wynika z "filozofii" gry obu zespołów.
Jarzinho pisze:Widzałes statystyki, czy jak poprzednik sam liczyles, podczas ogladania. Embarassed
To wycieczka osobista
Valencianista pisze:Widziałem takowe statystyki i różnica w ilości okazji bramkowych była ogromna
Porównywać obu napastników nie mam ochoty ani zamiaru.A to choćby ze względu na to,że mają różne funkcje w drużynie (czy też mieli-bowiem tyczy się to poprzedniego sezonu).Obaj to wytrawni specjaliści w skali światowej.Natomiast żałuję jednego,że nie pozyskaliśmy "Czarnej Perły" kiedy była możliwość (a była
pozdr