Euroliga i inne europejskie puchary w kosza

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 01 mar 2007, 18:19

czeher pisze:Yukasz mow co chce ale jakos gry Prokomu poszla wysoko w gore - ogladajac przecieralem oczy ze zdziwnienia Exclamation
Jeszcze mogłeś zdjać różowe okulary :wink: Meczu nie oglądałem ale wiem że przynajmnej w IV kwarcie PAO kontrolowało wynik meczu. Oczywiście trzeba przyznać ze Prokom dobrze się spisał ale i tak gdyby zaczynali mecz z przewagą 20 pkt a stawką byłoby mistrzostwo euroligi to jak miałbym stawiać to na Greków. Zresztą sami przyznali że trochę zlekcważyli Polaków :roll: Diamantidis jeden z najlepszych rozgrywajków w Europie jak widzę zagrał jeden z gorszych meczów w Eurolidze, Delk jeden z lepszych w PAO prawie w ogóle nie grał itd. A uzyskanie przewagi w kluczowym momencie meczu jest charakterystyczne ale tylko dla największych drużyn a Panathinaikos taką właśnie jest. Myślę ze mecz z Barceloną może przebiegac podobnie choć kiedyś Prokom wreszcie zacznie zdobywac pkt w decydujących momentach i wygra zawody. Może juz za tydziń choć lekko zdziwiłbym się. Dwa (?) lata temu do Sopotu przyjechała Barcelona i tez mecz przez większość czasu był wyrównany a w końcówce i tak wygrali Hiszpanie. Jednak jak widac Prokom o dziwo zaczął się lepiej prezentować mimo ze w zespole są osłabienia a to że przez większość czasu grali z Grekami jak równy z równym tylko dobrze o nich świadzczy bo inny zespół przy tym samym zaangażowaniu PAO dostałby 20 pkt. Cieszę się że Dylewicz zaczął dobrze grać tylko szkoda że stało się to jak kontuzjowany jest Wójcik bo że ten chłopak ma talent wiedziałem ładnych kilka lat temu. Moze i masz rację ze krótsza łąwka zespołu paradoksalnie dobrze wpływa na ich grę bo Kijek nie robi tak czestych zmian jak to robić potrafi. To że Slanina w niejednym meczu byłby najlepszym strzelcem zespołu powinien teraz pokazywać bo wcześniej mimo narawdę dobrej gry i wyróżniania się na tle innych nie grywał za dużo. Tylko należy też zobaczyć druga stronę medalu - Atkins przy takiej druzynie jak Grecy nie będzie w stanie rozgrywać na wysokim poziomie w całym meczu. Dalmau doznał kontuzji a nie grają jeszcze Wójcik i Nordgaard. Inna sprawa że podobno słabo zagrali Besok i Hukic a w najważneijsztch momentach to oni przebywali na parkiecie :roll: NO ok Kijek spisał się na 3= :P

Pamiętaj - Kijewski musi odejść :!: :P

Wróć do „Inne sporty”