komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2005-2007

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 03 mar 2007, 21:05

7 spotkan rundy wiosennej za nami. Narazie nie widac głodu pilki czy to na boisku czy to na trybunach.
C+ niestety nie trafia z transmisjami. Oczywiscie najlepszy mecz, do jednej bramki narazie odbył sie w Bełchatowie, w meiscie lidera przy udziale nieBOTycznej ilosci kibicow. Być moze niektorzy jeszcze sie nie przebudzili. Sam mecz był dobry, głownie dzieki postawie BOTU, ktory zagrał jak na lidera przystało ładnie, ofensywnie i ze spora iloscia bramek. Orest świetnie widac przygotował druzyne do walki o MP. NApewno z dwoch dni to jest najwiekszy pozytyw.
O meczu Legii i Cracovi juz sie wypowiadałem, w skrocie, tak gra powaznego kandydata nie powinna wygladac...

Sobotnie spotkania raczej zawodzily. Bramek było mało... Najwiecej w Płocku :P Bo tam grał Lech... Szkoda, bo to niespodzianka przynajmniej wg. mnie. Kolejorz mial kilka świetnych sytuacji i pewnoscia mogł wygrac to spotkanie. Remis to raczej porazka Poznaniaków. Smuda dał dwoch nowych zawodnikow do obrony i to było widać, oby było lepiej.

Spotkanie transmitowane, raczej sporo nie zaskoczyło, wynik zdecydowanie słaby. Korona mimo, ze stworzyla sporo sytuacji to wygladała pod bramka jak Legia. Mecz ogolnie niezly tylko Korona nie potrafila wykorzystac podanej na tacy przewagi od Arki.

ŁKS słabo ostatnio sie spisujacy wygrał w Szczecinie, przy świetnej liczbie kibiców(tu naleza sie gratulacje). Sytuacja ŁKS wyglda coraz lepiej i powinni dosc szybko zagwarantowac sobie pozostanie w lidze na dosc ciekawej pozycji.

Wygrało Zagłebie, oczywiscie po bramce Chałbinskiego, ze strony miejsc w tabeli wynik nie wyglada jakosc nadzwyczajnie. Jednak co nalezy podkreślic to liczba kibicow Zagłebia na inuguracje. Mam nadzieje, ze te 3 tysiace to żart ze strony serwisów w Polsce. To chyba wicelider, widać, ze głodu footballu w Lubinie brak. Mysle, a nawet jestem pewien, ze wiecej ludzi przyszłoby na klepowisko(wg. ministra Ziobro) w Ghanie.

Wróć do „Polska”