Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post autor: Michał M » 05 mar 2007, 9:27

Rety, człowieka nie ma przez weekend na forum i tyle postów do przeczytania :shock: no ok, "gościnnie" wpadłem w sobotę na internet do mamy i dzięki temu mogłem juz się wypowiedzieć na temat meczu 8) Także teraz "ponawiązuję" sobie po kolei do Waszych postów:
Akarin pisze:powinien przejść do jakiegos innego klubu, a potem jak już sie bardziej rozwinie to witamy w Bayernie :wink:
Tak właśnie zrobił Deisler - zamiast od razu przejść do Bayernu, przeszedł do Herthy. Nic dobrego z tego nie wyszło, jak wiemy - kontuzja za kontuzją, ledwo stanął na nogi, już musiał brać na siebie ciężar gry :roll: W Bayernie na pewno daliby mu się spokojnie wyleczyć - vide przykład Goerlitza. Także uważam, że Jansen jak chce zaistnieć, powinien od razu przejść do Bayernu. A że Gladbach jest bliski spadku (pzy obecnej formie ciężko będzie im nadrobić 5 p. straty w 10 meczach), to i przejście to wydaje się prawdopodobne. Zwłaszcza, że laska Jansena mieszka podobno w Monachium :lol: No i jak Lahm i Schweini będą mieli bezpośredniego konkurenta, może się bardziej będą starać. Już teraz na Bastiana dobrze podziała "ławka":wink:
Akarin pisze:Teraz jednak ma (rocznikowo) i dawać 27 mln euro za takiego gracza to lekka przesada :roll: . Wolę Klaas'a :P
Masz rację, lepiej sciągnąć Huntelaara. Ale zastanowiłbym się też nad jakaś uznaną gwiazdą do ataku (niekoniecznie Toni) - Makaay ma już swoje lata i z formą u niego bywa różnie. Nie wiem, czy jest sens żeby jeszcze w najbliższym sezonie był pierwszą gwiazdą w ataku FCB (nie licząc naszej "wchodzącej" gwiazdy, Prinza Poldiego :P )
olson pisze:ani Demichelis, ani tym bardziej Lell to nie sa srodkowi obroncy.
Co do Lella, to się jeszcze zgodzę - jest ewidentnie bocznym obrońcą. Ale jeśli uważasz się za takiego fachowca, to powinieneś wiedzieć, że Demichelis został ściągnięty do Monachium jako środkowy obrońca - w River Plate nawet twierdzili, że to nowy "Kaiser" :wink: Na pozycji def. pomoc. (jako eksperyment) ustawił go dopiero Hitzfeld w Bayernie (w sezonie 03/04). A co do tego czy się sprawdza jako środkowy czy nie - jakoś para Demichelis-van Buyten lepiej sobie radziła niż para Lucio-van Buyten :roll: No i mecz za meczem pokazuje, że obrona nie może grac w ustawieniu z Lucio i van Buytenem jako parą środkowych. Tak naprawdę jeden z nich powinien zostać sprzedany, a w jego miejsce wejść albo Ismael albo Micho lub ostatecznie nowy zawodnik (faktycznie, nie dawajcie przykładów Kompany'ego czy Mertesackera, bo od tego głowa boli :evil: ). Metzelder też nie - zbyt kontuzjogenny - chcę w Bayernie graczy na których można liczyć przez cały sezon.
Dodam jeszcze, że ten ewentualny nowy gracz absolutnie nie może być szefem obrony w swoim zespole - bo chyba brak dobrej współpracy Lucio i van Buytena wynika równiez z tego, ze obaj są "abwehrchefs". Nam potrzebny jest teraz typowy stoper, jakim był chociażby Thomas Linke.
Gomez pisze:ps.obecnie czekam na powrot Valeriana jak na zbawinie...
mniej więcej to samo napisałem po meczu Real-Bayern w topiku mu poświęconym (swoją drogą, też na niego pomstowałem po dwumeczu z Milanem :? - chociaż karny był wtedy "wydumany")
olson pisze:
Akarin pisze:Co się dzieje z Samlerem, czy on dalej jest naszym graczem?
Jest wypozyczony do konca sezonu do ligi chorwackiej.
Semler odszedł już na stałe - jak mi nie wierzycie, to się przekonacie po skończeniu sezonu, kiedy juz nie wróci do FCB. Po prostu chłopak uznał, że się nie przebije (i całkowicie się z nim zgodzę - nawet Guerrero, który był naprawdę wielkim talentem, tego nie zrobił :roll: ) Nie mam już niestety linka, gdzie poszła ta informacja (ale informowała o tym oficjalna strona FCB).

Swoją drogą, dziwi mnie trochę Wasze zachowanie - w końcu jest nas, kibiców Wielkiego Bayernu, na tym forum (i nie tylko na forum, niestety :roll: ) niewielu. Dlatego takie słowne "przepychanki" i przerzucanie się jakimiś dziwnymi tekstami chyba nie mają sensu? Nie lepiej podyskutować na rzetelne argumenty :?:

Wróć do „Niemcy”