W krajowych pucharach juz nie gramy, tylko Premiership i Liga Mistrzów. Wypadałoby wiec dać z siebie wszystko. A stać nas na pewno na dobry wynik. U siebie wygrywalismy już z zespołami lepszymi niż PSV. Nawet po 3:0. Więc jestesmy w stanie awansować.
W naszych szeregach zabraknie jednak kilku graczy, podstawowych graczy. Na 100% nie zagra Tomas Rosicky i Robin van Persie. Dwóch jakże waznych graczy naszej ekipy, ale co zrobić - już się przyzwyczaiłem, że zawsze ktoś sie leczy. Wątpliwe sa także wystepy innych 2 podstawowych piłkarzy, a mianowicie Theirry'ego Henry i Emmanuela Eboue. Obaj także maja kłopoty zdrowotne.
Reszta piłkarzy jest gotowa do walki, więc w najgorsym razie zagramy bez 4 graczy z podstawowego składu.
W Lidze Mistrzów grać mogą zawieszeni w lidze, czyli Kolo Toure i Emmanuel Adebayor, [także Eboue, ale on ma uraz kostki]
Tak widze wyjściowy skład:

W bramce na pewno Lehmann, na ławce Almunia. Tutaj nie ma w ogóle się co dłużej zastanawiać. W obronie może zajść mała zmiana, bo Gallas może zagrać na prawej, a Djourou w srodku, zależy jak Wenger to sobie ułoży w głowie. Jeśli natomaist Eboue bedzie w stanie grac - zagra na prawej, a Djourou zacznie na ławce. Byłby to optymalny skład obrony.
W pomocy nie powinno być większych roszad - Freddie, Hleb - na skrzydłach, w środku Cesc i Gilbero. Nie wydaje mi się, żeby miał zagrać Diaby, bądź Flamini od początku. Walcott także chyba będzie odpoczywał.
Atak - Ade i Bestia wydają się być pewniakami pod nieobecnośc Robina i Henry'ego. Na ławkę Aliadiere, tak mi się, zdaje.
Nie wydaje mi sie, aby Wenegr miał grać ustawieniem 4-5-1. Czy jak kto woli 4-3-2-1. Musimy atakować, a najlepiej nam to wychodzi, przy 4-4-2.
Trzeba grać swoje, a nie eksperymentowac.