PSV - Arsenal 20 II 2007 / 7 III 2007

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 05 mar 2007, 13:26

Jarzinho pisze:Patrzac na sklad Arsenalu podany przez fieldy rzuca mi w oczy Djourou na prawej obornie... Znajac Farfana czy Kone bedzie mu naprawde trudno.
Jak zaznaczyłem ten skład to tylko moje przewidywania, równie dobrze może Gallas zagrac na prawej obronie, a Djourou w srodku - chyba nawet byłoby to z pożytkiem dla drużyny. Djourou znacznie lepiej radzi sobie na stoperze, a Gallas jest pewniejszy niż Djourou na prawej stronie.
Jednak nawet jak Djourou zagra z prawej - to przecież taki Kone musi jeszcze przejść któregoś z dwójki Toure - Gallas, a kazdy z nich kapitalnie asekuruje. Wiec wcale tak łatwo nie bedzie.
Jarzinho pisze:Chcac wygrac, a przynajmniej wyrownac stan dwumeczu Arsenal musi sie otworzyc, co przy zawodnikach majacych szybkosc Farfana, Kone, Mendeza czy ewentualnie Tardellliego bedzie spora przewaga na korzysc PSV
Nie zapominajmy, że gra 'na tak' najlepiej wychodzi Arsenalowi. Uwielbiamy tak grać i tak zagramy. Nie ma mowy o odkrywaniu się np. w pierwszej połowie. Gramy swoje, atakujemy, ale bez przesady - obrońcy wiedzą co mają robić. Gilberto też zna swoje zadania - nawet jak bedziemy atakowac dużą iloscią zawodników - Gilberto jest od tego, aby asekurować tych atakujacych w razie straty piłki. Mamy tylko 1 bramkę do odrobienia - nikt przy zdrowych zmysłach nie rzuciłby się na rywala od początku wszystkimi siałami.
Co innego, gdy mecz będzie się zbliżał do końca, a my nie będziemy mogli sforsowac obrony rywali, wtedy zaczniemy ryzykować i może się to źle skończyć. Ja jednak jestem dobrej myśli. Gracze Arsenalu wiedzą o co grają.

Wróć do „Puchary Europejskie”