Inter - Valencia 21 II 2007

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Valencianista » 05 mar 2007, 18:03

Lista powołanych na mecz z Interem:

Bramkarze:Canizares i Butelle.

Obrońcy:Miguel, Curro Torres, Ayala, Albiol, Navarro, Moretti, Del Horno y Marchena.

Pomocnicy:Hugo Viana, Joaquín, Baraja, Vicente y Angulo.

Napastnicy:Silva, Morientes y Villa.

Treningu z powodu bólu stopy nie dokończył dziś el Moro.Choć jak widać znalazł się wśród powołanych.Z racji dość korzystnego wyniku pierwszego meczu można założyć,że Quique wystawi zachowawczy skład.Zatem powinniśmy zobaczyć w bramce Canizaresa,Linię obrony stworzą Miguel,Albiol,Ayala i Moretti.Raczej na pewno nie zobaczymy del Horno w wyjściowej jedenastce.Na środku pomocy powinniśmy zobaczyć Marchenę i Baraję (ewentualnie Hugo Vianę,który zagrał ostatnio dwa dobre mecze).Na lewym skrzydle Vicente,na mediapunta Silva i na prawej stronie Angulo (choć nie wykluczam pojawienia się Joaquina-zaliczył bowiem znakomite wejście przeciwko Celcie Vigo) i na szpicy el Guaje Villa.Sądzę,że Flores zostawi sobie Morientesa na wypadek gdyby mecz nie układał się po naszej myśli.Choć ostatnio potrafi zagrać otwarcie przeciwko każdemu rywalowi i może zobaczymy jednak Moro kosztem Vicente (wówczas Silva powędrowałby na lewą flankę).Boli brak Albeldy ale jeśli chcemy się liczyć w Europie musimy radzić sobie bez niego.Zwłaszcza,że el Capitan "lubi" zarobić żółtą kartkę i prędzej czy później musiałby pauzować.

Tytułem uzupełnienia statystyk dotychczas rozegranych spotkań pomiędzy Interem a Valencią dodam jeszcze,że w sezonie 1961/62 graliśmy w rozgrywkach Pucharu Miast Targowych (obecny P.UEFA) i na Giuseppe Meazza padł remis 3-3,zaś w rewanżu na Mestalla wygraliśmy 2-0.

Wobec niemałych ubytków kadrowych Nerazzurrich (szczególnie w środku pola) mogę liczyć na błędy,które mam nadzieję skwapliwie wykorzystamy.Choć zaznaczam,że na tym poziomie może zdecydować pojedynczy błysk by ustalić wynik.Choć mało skromnie napiszę,że liczę na wynik 2-0 8) choć bezbramkowy remis też wziąłbym z pocałowaniem ręki:wink:

Życzę powodzenia Interowi i niech wygra lepszy...

Somos los Piratas del Mediterraneo...

Wróć do „Puchary Europejskie”