Inter - Valencia 21 II 2007

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 05 mar 2007, 18:39

Valencianista pisze:Życzę powodzenia Interowi i niech wygra lepszy...

Ja też jestem za Valencią :)

W sumie gdyby nie absencja Albeldy to moglibyśmy wystawić najsilniejszą jedenstkę. Szkoda, że nasz kapitan nie zagra, gdyż jego spokój i pewność w odbiorze działa moblilizująco na resztę zespołu. Do Baraji od dłuższego czasu nie mam takiego zaufania. Teraz to przyzwoity pomocnik, ale nic więcej.

Mam nadzieję, że nie zagramy z Morientesem od początku. Liczę, że jako mediapunta wybiegnie Silva, a na lewej stronie zobaczymy Vicente. Dużo bardziej mi taki wariant odpowiada, niż ten z dwoma napastnikami. My tego meczu nie musimy wygrać, a jak Inter będzie atakował (a wierzę że tak będzie) to my go będziemy kontrować i wszystko będzie ładnie i pięknie.

Co do obsady prawej strony to sam jednak wolałbym zobaczyć w pierwszym składzie Angulo. Joaquin co prawda, tak jak już to nadmienił Valencianista, dał bardzo dobrą zmianę w meczu z Celtą, ale jednak Angulo gra na równym poziomie, a tego Joaquin nie gwarantuje. Poza tym przy jego umiłowaniu do dryblingu może to być niebezpieczne - głupia, niepotrzebna strata może zaowocować groźną kontrą i po co nam to?

Stawiam na 1:0 dla nas lub ewentualnie 1:1.

Amunt Ches!

Wróć do „Puchary Europejskie”