Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 06 mar 2007, 9:26

Michał M pisze:najbardziej optymalny układ ataku na całym świecie to środkowy + cofnięty/skrzydłowy napastnik
A gdzie jest napisane, ze to najbardziej optymalny uklad?
Michał M pisze:Z tego co zauważyłem z Twoich poprzednich postów, twierdzisz, że taki Schlaudraff po przyjściu do Bayernu będzie grał w podstawowej "11"
Nie. Przynajmniej jezeli nie dojdzie ktos na srodek pomocy. Ale obecnie Schlaudraff z pewnoscia mialbym miejsce w jedenastce.
Michał M pisze:Zresztą o wielu graczach FCB można powiedzieć, ze zagrali ledwie 3-4 dobre spotkania w tym sezonie
Tak. Ale o nikim nie mowimy, ze beda pewniakami w skladzie w nastepnym sezonie. A Podolski jednak w niektorych uczach juz urosl na pewniaka. Ja rozumiem, ze rozwoj etc., ale jezeli ktos prezentuje sie lepiej, to on musi grac. Nie mozna caly czas baczyc na rozwoj [czy raczej ewentualny rozwoj], dmuchac i chuchac na zawodnika, bo moze sie skonczyc jak w przypadku Santa Cruza [a najprawdopodobniej skonczy sie w srednim hiszpanskim czy portugalskim zespole].

Sorry, ze fragmentami, ale musze juz isc do szkoly.

Jeszcze odnosnie gry Makaay'a i Podolskiego- jak dla mnie, obaj nie sa typowymi '9'. Czesto wracaja sie do srodka boiska po pilke, biora sie za rozgrywanie akcji, jezeli nie ma komu tego zrobic w zespole. Phantom nie jest typowym katem, mimo ze bramek strzela niemalo. Szczerze mowiac, to wlasnie Poldiego widze jako naturalnego nastepce Holendra w Bayernie.

Wróć do „Niemcy”