Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 09 mar 2007, 23:15

Zacznę od końca:
franz pisze:tresc jego wypowiedzi jest po prostu głupia.
Nie jest głupia. Co najwyżej kontrowersyjna. Istnieje za równo aborcja jak i propaganda homoseksualna więc nie można mówić o tym, że treść wypowiedzi jest głupia. Gdyby odnosił się do czegoś nieistniejącego to wtedy oczywiście można było by mówić o głupocie, w takim przypadku nie.

franz pisze:Chyba jednak w twoim rozumowaniu brakuje logiki. Giertych popiera "Europe ojczyzn" gdzie kazdy kraj jest bardzo suwerenny i sam decyduje o swej polityce wewnetrznej.
Ciekawa linia obrony, taka najprostsza, brak w niej finezji, ale skoro zamiast odeprzeć moje zarzuty to mi zarzucasz brak logiki to niech tak będzie. Milcząco uznam, że nie potrafisz odeprzeć tamtego mojego zarzutu.

Więc tak:
- zakładasz, że PiS zabiera bardziej skrajny elektorat z LPR. W moim przekonaniu mogło by się tak dziać jeśli to PiS byłby partią skrajną, albo wykazywał tendencje skrajne. To, że premier z PiSu do porządku przywołał Giertycha za tą wypowiedz, którą uważasz za skrajną, świadczy o tym, że PiS nie jest rzeczoną partią. A co za tym idzie, nie może zabierać skrajnego elektoratu z PiSu.
- w ataku na mnie zamiast wykazać moją pomyłkę i mój brak logiki udowodniłeś tylko, że Roman Giertych niewiele ma wspólnego z endecją Romana Dmowskiego. Ma się to tak do mojej wypowiedzi jak fekalia do marcepanu.
-
franz pisze:oburzyła Europejska opinie publiczna.
Tak swoją drogą chyba europejską, to tak w ramach czepiania się. Chodzi mi głównie o to, że najpierw trzeba myśleć o własnym państwie a dopiero w dalszej kolejności o opinii publicznej w UE, swoją drogą nasza opinia publiczna - polska, też jest jej częścią.
- co do zakazu aborcji to ostatnie zdarzenie z Florencji na pewno będzie często przywoływane przez zwolenników zakazu aborcji. Pod rozwagę zostawiam takie "niedopatrzenia"

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”