Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 10 mar 2007, 12:43

Man United - Roma
Cieszę się z wylosowania Romy przez United. Oczywiście, nie można lekceważyć rywala, szczególnie, że podopieczni Spalettiego wyeliminowali po drodze Lyon, co można uznać za swego rodzaju niespodziankę. Roma ma wyrównany, szeroki skład, ale wydaje mi się, ze brak im stabilizacji formy i nie jest to drużyna elitarna IMO. Oczywiscie obecnosc w najlepszej 8 druzyn europejskich, to obecnosc w elicie, ale dawno takich 'wybryków' gracze z Rzymu nam nie pokazywali :P Roma jest jak najbaardziej do pokonania i trzeba będzie zagrać uważnie na Stadio Olimpico oraz uważać szczególnie na Manciniego, Tottiego i Perrotte, no i na Pizarro w drugim meczu. Jestem optymistą co do tego meczu, ale w żadnym stopniu nie lekceważę Romy. Liczę na świetne widowisko i pozdrawiam kibiców Romy.
Bayern - Milan
Los połączył dryzyny, które IMO na ten moment prezentuja podobny poziom piłkarski. Milan nawet w słabszej dyspozycji jest zawsze groźnym przeciwnikiem w LM, zaś Bayern chyba do tego spotkania zacznie grać swoje i na pewno duża w tym zasługa Hitzfelda, a było to widać już w dwumeczu z Realem. Dużym osłabieniem dla drużyny z Bawarii będzie brak w pierwszym meczu van Bommela, bo trudno wyszukaćw składzie Bayernu zawodnika podobnej klasy co Holender. Demichelis to nie jest zawodnik godny zastąpienia byłego gracza Barcy, choć zobaczymy. Liczę, ze Hargreaves powstrzyma skutecznie Kake :P Wolałbym gdyby to Bayern wyszedł z tej potyczki zwycięsko, wtedy zmierzy się z kimś z pary MU/Roma :wink: Faworytem w moich oczach jest Milan, ale liczę na Bayern.
Chelsea - Valencia
Valencia ustabilizowała formę i gra naprawdę ładny futbol. Chelsea natomiast dzięki szczęśliwej bramce Robbena i katastrofalnnej interwencji Heltona awansowała nie bez problemu do 1/4 LM. Według mnie więcej atutów po swojej stronie ma Valencia i to w hiszpańskiej drużynie upatruje zwyciezcę tego dwumeczu. Z jednej strony wolę zdecydowanie bardziej futbol prezentowany przez ekipę Floresa, z drugiej zaś chciałbym by drużyna angielska pokonała hiszpańską.
PSV - Liverpool
PSV mimo wyeliminowania Arsenalu wcale mnie nie zachwycił. Liverpool w Lidze Mistrzów prezentuje się znacznie lepiej niż w PL i to oni są faworytem. Przejdzie Liverpool, choć w Holandii padnie wynik remisowy.

Wróć do „Puchary Europejskie”