Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 10 mar 2007, 20:46

No i nie wyjasniles co to jest propaganda homoseksualna. Te wedlug ciebie "wielkie akcje" to kilka malych demonstracji a moze nawet jedna gdzie przeciwników i policji jest wiecej niz samych demonstrantów. Gdyby sie okazało ze którys z modów pilka.pl jest gejem to był by problem najważniejszy w kraju a te akcje to temat dla mediów na jeden dzień. Marsze te nie maja jak sadzisz na celu zmiany pogladów innych ludzi srodowiska homoseksualne chca w ten sposób pokazac ze istnieja w tym kraju i walczyc o swoje prawa jako obywatele Polski.
Jak nie wyjaśniłem? hmm parafrazując wybitny film, spróbuję to wytłumaczyć jak 7 letniemu dziecku.

Geje i lesbijki twierdzą, że w tym kraju nie widzi się ich problemów, uznaje się że ich nie ma. Tą opinie uznaję za pewnik do dalszej mojej wypowiedzi. Akcje zatem są prowadzone po to by, się pokazać. Jak się coś widzi to niczym ten niewierny który musiał palec w rany włożyć, przekonuje się społeczeństwo że coś takiego jak homoseksualizm istnieje. Więc przed demonstracją wg społeczeństwa homoseksualiści nie istnieli. W trakcie demonstracji pokazano, że istnieje. Społeczeństwo już wie, że homoseksualizm istnieje. Nastąpiła zmiana poglądów, więc marsz odniósł skutek. Nastąpiła zmiana poglądów w skutek zorganizowanej akcji - miała miejsce propaganda homoseksualizmu.

Po raz kolejny użyję argumentów gejów i lesbijek - społeczeństwo nie widzi jak źle przez prawo traktowany jest homoseksualista. Odbywa się marsz i tam padają hasła co do ślubów, a raczej związków partnerskich, etc. Społeczeństwo już wie w jaki sposób prawo dyskryminuje homoseksualistów. Dalsze rozumowanie analogicznie jak wyżej.

Teraz ja zadam parę pytań:

franz pisze:Do takich legalnych demonstracji kazdy ma prawo i nie maja one na celu zmiany pogladów.
Nie każdy w tym kraju ma prawo do demonstracji. To jedna rzecz.
Jaki jest cel demonstracji, jeśli nie zmiana poglądów społeczeństwa, władzy, rządzących, etc?
franz pisze:Czasem mam wrazenie ze faceci którzy mocno zwalczaja gejów sami sa gejami ten problem jest szeroko opisany w podrecznikach do nauki psychologii, nie moga zaakceptowac wlasnego gejostwa a wiec walcza z kazdym jego przejawem.
Czym innym jest zwalczanie gejów - zwalczanie to synonim eksterminacji, a czym innym walka o nie wprowadzanie przywilejów dla par homoseksualnych.
Podręcznik zawsze służy do nauki...
franz pisze:Takim przypadkiem jest chyba Wojtek W z LPR i zwolennicy tego ze propaganda homoseksualna istnieje, jeszcze raz podkreslam ze nie uda sie nawet przy pomocy zmasowanej propagandy homoseksualnej zmienic pogladów na zjawisko homoseksualizmu.

Dla twojej wiadomości jestem całkowicie hetero.
franz pisze:A sam przyznasz ze stwierdzenie Zydolewacki układ rzedzi w kraju a tak pewnie mysli wielu zwolenników LPR jest smieszne.

W żadnej mierze mnie to nie śmieszy. Za to jestem przekonany, że coś takiego jak układ powstało przy Okrągłym Stole. Czy jest to układ żydowsko-lewicowy czy innym lewicowym mnie mało interesuje.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”